Krydret linsesalat med æbler, dadler og feta

20. juni 2017

Krydret linsesalat med æbler, dadler og fetaDa jeg var i Frankrig og stå på ski i påskeferien, boede vi en flok på 19 mennesker i et chalet, hvor der bliver lavet mad til os hver aften efter en lang dag på ski. Det var pænt lækkert! En af dagene fik vi en krydret og virkelig lækker linsesalat til forret. Den hverken lignende eller lød som noget særligt, men den smagte helt vildt godt. Forleden fik jeg lyst til at se, om jeg ikke kunne bikse noget lignende sammen herhjemme. Jeg tilføjede nogle ingredienser og måtte improvisere mig lidt frem med krydderierne, men det endte med en linsesalat med masser af smag a la Frankrig.

Som du nok allerede har gættet, består linsesalaten sjovt nok af linser. Så snart linserne er kogt og vandet hældt fra, er de vendt med en dressing bestående af blandt andet citron, sennep, honning og en masse varme krydderier som spidskommen, kanel og kardemomme – sådan optager de nemlig endnu mere smag. Det er så vendt med friske krydderurter, syrligt-søde æbler, saltet feta og søde dadler. Salaten går godt som tilbehør til fx kylling, lam eller oksekød, men kan også sagtens spises alene. Jeg lover dog smæk på smagen, og hvis du har rester til overs, kan jeg anbefale at tage det med på madpakken til frokost dagen efter.

Server dem blandt andet med: Krydrede deller med spinat / Sprøde blomkålsdeller / Yndlings kyllingefrikadeller / Kokoskødboller med mangodip / Fantastiske falafler 

Krydret linsesalat med æbler, dadler og feta Krydret linsesalat med æbler, dadler og fetaimg_2955

Krydret linsesalat med æbler, dadler og feta (tilbehør til 3)

 • 2 dl puy eller sorte linser
 • 2 spsk olivenolie
 • saft fra 1/2 citron
 • 1 stor tsk sennep (dijon eller grov)
 • 1/2 tsk honning
 • 1 tsk havsalt
 • 2/3 tsk stødt spidskommen
 • 1/2 tsk stødt kanel
 • 1/4 tsk cayennepeber
 • 1/4 tsk stødt kardemomme
 • 1/4 tsk stødt nelliker
 • 1 æble
 • en lille håndfuld finthakkede dadler
 • en håndfuld friske krydderurter
 • 50 g feta 

 

Så nemt er det: Start med at koge linserne i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Rør imens ingredienserne til dressingen godt sammen: olivenolie, citronsaft, sennep, honning, salt og krydderier.

Hæld vandet fra linserne og rør dressingen i, mens linserne stadig er varme. Skær æble og feta i små tern, hak krydderurter fint og rør alt dette sammen med linser og hakkede dadler.

  Svar