Mexicanske quesadillas med salami, avocado, bønner og ost

4. april 2017

Mexicanske quesadillas// Sponsoreret af Lidl //

Jeg har i lang tid haft lyst til at kaste mig ud i at lave quesadillas. Men ‘kaste mig ud i’ er måske lidt meget sagt, for det er nok noget af det nemmeste at lave til aftensmad. Alt muligt godt mellem 2 sprøde madpandekager. Og så er det oven i købet SU-venligt, rimelig billigt og hurtigt at lave. Aftensmad på maks 10 minutter – jeg er fan!

Du kan næsten ikke have undgået at bemærke det, men hvis du har, kan jeg fortælle dig, at jeg i disse uger har et samarbejde kørende med Lidl for at lave nogle opskrifter med deres nye Deluxe-produktserie. De 140 nye Deluxe-produkter er ekstraordinære kvalitetsprodukter, hvor Lidl vil vise, at man sagtens kan forkæle sig selv med gode sager, uden at prisen skal stige. Det er ting som lækre oste, italienske skinker og pølser, fisk, chokolade og kaffe. Alle disse produkter er lige kommet på hylderne i butikkerne, så de er klar til påskens frokoster eller hverdagsforkælelse.

Mexicanske quesadillas Mexicanske quesadillasJeg har tidligere i samarbejdet lavet en opskrift til påskefrokost-bordet: lakseroulade med spinat og en omgang hygge/comfort-food aftensmad: bagt svampe bygotto med parmaskinke, spinat og valnødder. Denne gang står den på en mexicansk hverdagsret til dig, der vil spare både tid og penge. Jeg vil nemlig vise, hvordan Lidl’s Deluxe-produkter også kan bruges til sådan en ret. Server den til aftensmad eller som snack før maden.

At lave quesadillas er egentlig ret simpelt. Man skal bare fylde alt muligt godt mellem 2 madpandekager og riste den på begge sider på en pande. Jeg har smurt den med en rød peber pesto og toppet med avocado, kidney bønner, den lækreste peber-salami pølse og revet modnet gouda ost, der mest af alt minder om en krydsning mellem salt primadonna og almindelig, god skæreost. Du kan dog fylde lige præcis i, hvad du bedst kan lide eller har i køleskabet. Jeg kan dog virkelig anbefale denne mexicansk-inspirerede kombi 😉

Vil du følge med i tilbud og nye kampagner, så kan du følge Lidl på Facebook lige her.

Mexicanske quesadillasMexicanske quesadillas

Mexicanske quesadillas (aftensmad til 1 person eller snack til 3)

  • 2 madpandekager
  • 1 stor spsk pesto (fx Deluxe rød peber pesto)
  • 5 tynde skiver salami med peber
  • 3 spsk kidney/sorte bønner, fra dåse (skyllet)
  • 1/2 avocado
  • 1 god håndfuld revet Gouda ost

Så nemt er det: Start med at riste den ene madpandekage på en middel-høj varm pande, til den er gylden. Tag den af panden og smør den ristede side med pesto og top med salami, bønner, avocado og til sidst revet ost.

Kom den toppede madpandekage på panden, læg den anden madpandekage ovenpå og steg den, til pandekagen er gylden på bunden. Vend den forsigtigt, men hurtigt og steg den på den anden side også, til bunden er gylden og osten smeltet. Skær ud i mindre trekanter og server fx med ekstra pesto eller guacamole.

    Svar