Saltede tahin karamel barer med mørk chokolade

Saltede tahin karamel barer med mørk chokolade

Når man allerede har lavet en opskrift på tahin karamel barer 2 gange (over næsten pinligt lidt tid) og allerede drømmer om at lave det igen, så må det være en succes. Jeg lavede den sidst til en julefrokost sidste weekend, hvor flere øjeblikkeligt ønskede opskriften. Første gang jeg lavede dem, fik alle, der kom forbi min lejlighed, stukket en bid i hånden med ordene: ‘du skal lige smage noget, jeg har lavet – hvad synes du?‘. Tilbagemeldingerne var heldigvis kun ret gode, og derfor har jeg også glædet mig til at dele opskriften med jer i dag!

Tahin karamel barer

Disse tahin karamel barer består af 3 lag: en bund lavet hovedsageligt at ristede hasselnødder, kokos og tørrede figner. Ovenpå er der en seriøst lækker og nærmest chewy tahin karamel lavede på tahin (selvfølgelig), agavesirup og kokosolie. På toppen er der et sprødt lag af mørk chokolade og flagesalt drysset ovenpå. Det er svært at beskrive, hvor godt de smager. Jeg er i hvert fald ovenud begejstret (som du nok allerede har fundet ud af ), og så er de endda faktisk i den sundere kategori – ikke kaloriemæssigt, men de er fyldt med gode sager som kokosolie og masser af nødder, og så er de uden raffineret sukker.

De skal opbevares i fryseren, og du kan derfor til enhver tid skære dig en bid, når lækkersulten melder sig. Perfekt til en kop the eller kaffe, som dessert, eftermiddagssnack eller sundere julekonfekt.

Elsker du også tahin? Så skal du prøve mine chokoladesnitter med tahinkaramel.

Saltede tahin karamel barer med mørk chokolade
Saltede tahin karamel barer med mørk chokolade
Tahin karamel barer

Tahin karamel barer med mørk chokolade

Lækre tahin karamel barer eller bidder om du vil. Skær dem som mindre bidder eller i aflange barer.
5 fra 1 stemme
Antal: 20 stk
Forberedelse30 min
Frysetid2 t

Ingredienser

Bund

  • 100 g hasselnødder
  • 35 g kokosmel
  • 5 tørrede figner (de store)
  • 1 spsk tahin

Karamel

  • 1 dl tahin
  • dl agavesirup
  • ½ dl kokosolie (flydende )
  • tsk havsalt

Topping

  • 80 g mørk chokolade
  • 1 spsk kokosolie
  • havsalt

Fremgangsmåde

  • Rist hasselnødder i ovnen ved 180 grader i 5-8 minutter.
  • Lad dem afkøle lidt og nulr så skallen af med fingrene.
  • Overhæld samtidigt fignerne med kogende vand og lad dem bløde op i 10 minutter. Dup dem tørre med køkkenrulle.
  • Blend hasselnødder groft i en lille blender/minihakker og blend derefter figner, kokosmel og tahin i, til det samler sig til en grov masse.
  • Pres den ned i en lille form foret med bagepapir. Sæt på frys.
  • Lav fyldet ved at blende tahin, flydende kokosolie, agavesirup og salt sammen, til det samler sig og bliver karamelagtigt.
  • Fordel det over bunden og sæt på frys igen i 1 time.
  • Smelt herefter den mørke chokolade sammen med kokosolie over vandbad og hæld det over tahinkaramellen.
  • Drys med lidt flagesalt på toppen og sæt på frys igen.
  • Opbevar den i fryseren – herfra kan du nemlig sagtens tage den op og skære nogle bidder, når lysten melder sig.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments