Chokoladesnitter med tahin-karamel

19. december 2019
Chokoladesnitter med tahin-karamel

Du kan stadig nå at bage julesmåkager, og jeg giver dig hermed et bud på nogle lidt anderledes af slagsen. Mød mine chokoladesnitter med tahin-karamel. Lyder det umiddelbart lidt sjovt, så læs alligevel lige med. Opskriften er lavet sammen med min søde veninde, og vi brainstormede os (nede i supermarkedet) frem til disse julesmåkager – en kombination af de klassiske svenske chokoladesnitter og vores begges yndlings saltede tahin karamel bidder.

Disse chokoladesnitter med tahin-karamel er sprøde i kanten og chewy i midten. Præcis som jeg bedst kan lide det. De er søde og har en mild smag af kakao og tahin – ikke for gennemtrængende. I midten er der karamelliserede stykker/områder af tahin-karamel. Sødt, salt og nøddeagtigt. Med lidt hakkede mandler og flagesalt også. Karamellen er enormt nem at lave og består af tahin, kokosolie og honning rørt sammen og bliver så lækkert efter en tur i ovnen. Åh det er godt altså. Og der er heldigvis masser af dem.

Læs også: Lakridssmåkager med kirsebærglasur / Biscotti med appelsin, mandler og hvid chokolade / De bedste brunkager / Luksus mysli snack med tahin og chokolade

Chokoladesnitter med tahin-karamel
Chokoladesnitter med tahin-karamel

Chokoladesnitter med tahin-karamel (ca 80 stk)

  • 4 dl hvedemel
  • 0,5 tsk natron
  • 3 spsk god, mørk kakao
  • 2,75 dl sukker
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 æg
  • 200 g smør
  • 0,5 dl tahin
  • 2 spsk flydende kokosolie
  • 2 spsk honning
  • Flagesalt

Så nemt er det: Rør hvedemel, natron, kakao og 0,5 tsk flagesalt sammen. Hak mandler fint og kom dem i. Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse. Smuldr smørret i melet med fingrene, til klumperne er væk. Rør æggeblandingen i, til du har en ensartet masse. Kom film over skålen og lad den hvile i køleskabet i 45-60 minutter.

Blend tahin, kokosolie og honning sammen til det tykner lidt. Kom det i en skål og stil i fryseren. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Tril/form dejen til aflange pølser på tommelfingertykkelse – der kan kun være tre på en plade med lidt mellemrum i mellem, da de flyder en del ud. Jeg fik 6 pølser (dvs 2 plader). Tryk dem en anelse flade. Rul små kugler af den frosne tahin-karamel og læg dem i en stribe langs midten af pølsen med et par millimeters mellemrum. Drys lidt flagesalt på toppen. Bag dem i 10-12 minutter. Cirka 10 minutter for en mere chewy småkage / 12 minutter for en sprødere småkage.

Skær dem ud i skrå snitter, så snart de kommer ud af ovnen og lad dem afkøle på bagepapiret på en rist. Når snitterne er helt afkølede, kan du nemt skille dem helt ad med en kniv eller spatel. Opbevar i en lufttæt dåse.

  • Reply
    Denice Engel
    19. december 2019 at 11:50

    Hej Anne
    De lyder vel nok lækre, men hvis man nu ikke er så meget til kokos kan man så erstatte med nogen andet olie?
    Mvh
    Denice

    • Reply
      Anna Bartels
      20. december 2019 at 12:30

      Hej Denice.
      Det kan du sagtens ja. Det smager dog overhovedet ikke af kokos. På ingen måde – så hvis det er smagen, du ikke kan lide, skal du ikke være bange for det.
      Ellers kan du også bruge smeltet smør 🙂
      Kh Anna

  • Reply
    Anna Nordenlund
    22. december 2019 at 14:25

    Ihhh Anna det lyder vidunderligt <3 Dem må jeg prøve at lave en dag!
    Kæmpe knus og god jul!

    • Reply
      Anna Bartels
      22. december 2019 at 15:01

      Åh de er også bare lige noget for dig søde Anna!
      Kæmpe glædelig jul til dig, Daniel og din familie også ♡

  • Reply
    Tina
    25. december 2019 at 23:23

    Glædelig bagjul eller der er jo lidt jul tilbage endnu 🙂
    Håber du har haft en god juleaften.
    Sikke lækre småkager, jeg kan lige nå at bage dem til i kaffen i morgen 🙂
    Tak for mange gode indlæg i år her på din gode blog 🙂
    Rigtig godt nytår ønskes med alt godt i hele 2020 🙂

    • Reply
      Anna Bartels
      26. december 2019 at 20:38

      Du er bare så sød Tina! Tak for alle dine søde kommentarer året igennem.
      Håber du har haft en god jul og kunne lide småkagerne.
      Rigtig godt nytår til dig og dine også ♡

  • Reply
    Jenny
    27. december 2019 at 16:07

    Hej
    Hvilken type tain? Den uafskallede eller den lyse?

    • Reply
      Anna Bartels
      27. december 2019 at 18:46

      Hej Jenny.
      Du kan bruge lige den, du har. Jeg brugte den fra Urtekram 🙂
      Kh Anna

Svar