Tacos med kylling, karamelliserede løg og mango-chimichurri

Tacos med kylling, karamelliserede løg og mango-chimichurri

Hjemmelavede tacos med kylling. Jeg er med i en Nespresso konkurrence, hvor jeg har skulle kreere en hovedret med deres nye kaffekapsel. Det startede med, at vi var 14 madbloggere, der for 2 ugers tid siden mødtes til et startevent med introduktion til udfordringen i forbindelse med, at Nespresso lige nu lancerer den nye Cafezinho do Brazil kaffekapsel med brasiliansk kaffe. Vi blev hver tildelt en kategori, hvor kaffe skulle spille en hovedrolle. Der skulle være elementer fra det brasilianske/sydamerikanske køkken, og jeg fik hovedret.

Opskrift på mad med kaffe

Efter jeg havde fået tildelt hovedretskategorien gik jeg hjem og lagde hovedet i blød. Jeg tænkte først, at nu skulle jeg bare vise dem og komme med pureer, knas, drys og det fineste kød, der altsammen var en michelinrestaurant værdig (jeg havde meget høje ambitioner, kan man vist godt høre). Men så kom jeg til at tænke på, hvilken mad jeg selv elsker.

Jeg vil lave noget mad, som er luksus-lækkert samtidigt med, at det rent faktisk er muligt for alle, også på en hverdagsaften at lave. Ikke en ret, hvor der skal bruges alle mulige fancy ingredienser og maskiner, man aldrig har hørt om før. Der er muligvis lidt flere ingredienser end normalt, men jeg tror til gengæld, at alle har de fleste ting i skabet i forvejen.

Er du også vild med kaffe, så bør du prøve min banankage med kaffe eller gammeldags æblekage med kaffecreme og flødeskum.

Tacos med kaffemarineret kylling, karamelliserede rødløg, mango-chimichurri og kafferistede hasselnødder photo IMG_0748_zpsm63dyhy7.jpg

Tacos med kylling a la Sydamerika

Jeg gik derfor med ideen om tacos med kylling. Der skulle være et grillet element (de griller nemlig rigtig meget i brasilien, hvor det kaldes churrasco). Der skulle være en mild, men stadig hovedrollespillende kaffesmag (selvfølgelig), noget karamelliseret til at understøtte kaffen, noget der knaste og skabte kontrast. Og så skulle det toppes med chimichurri, som er en brasiliansk salsa. 

Mit bud blev derfor disse bløde, hjemmebagte tacos, der fyldes med super mørt kaffemarineret, grillet kylling på spyd, søde karamelliserede rødløg, en frisk og syrlig mango-chimichurri og sprøde kafferistede hasselnødder. Sidstnævnte sætter virkelig prikken over i’et, giver retten knas og fremhæver kaffesmagen.

Tacos fra bunden

Disse tacos med kylling tager en smule længere tid at lave end mine andre opskrifter på bloggen, men det er til gengæld muligt både at lave nødder og mango-chimichurri tidligere på dagen eller aftenen før, rødløgene skal bare stå og hygge sig i ovnen og kyllingen marinere på køl. Du kan derfor være på forkant med det meste.

Tacos med kylling, karamelliserede løg og mango-chimichurri
Tacos med kylling, karamelliserede løg og mango-chimichurri

Tacos med kylling, karamelliserede løg og mango-chimuchurri

Lækre sydamerikanske tacos med kaffemarineret kylling, karamelliserede rødløg, mango-chimichurri og kafferistede hasselnødder. Aftensmad til 3 sultne eller 4 mellemsultne personer. OBS. vær opmærksom på, at du skal forberede marinaden aftenen før.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse1 t
Tilberedelse1 t

Ingredienser

Kylling

  • 2 shot kaffe (stærk, cirka 1-1,5 dl)
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 spsk brun farin
  • 1 fed hvidløg
  • træspyd

Løg

  • 4 rødløg (store)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk brun farin

Hasselnødder

  • 1 håndfuld hasselnødder
  • 1 tsk kaffepulver (fra kapsel)
  • 1 tsk soya

Tacos

  • 250 g hvedemel
  • 2 spsk smør (blødt )
  • dl vand (lunkent)

Chimichurri

  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • ½ lime
  • ½ chili (mild)
  • 1 mango

Køkkenudstyr

  • Kagerulle
  • Træspyd

Fremgangsmåde

Aftenen før

  • Skær kyllingen i mundrette tern.
  • Prik hvert stykke et par gange med en stegenål og kom dem i en plastikpose sammen med dijonsennep, kaffeshots, brun farin, finthakket hvidløg og et drys salt og peber.
  • Lav en knude på posen, masser det hele godt sammen og sæt posen på køl.
  • Sæt også træspyd i blød i vand, så de ikke brænder på grillen senere.

På dagen

  • Skræl rødløg, skær dem i både og kom dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir og vend med olivenolie, balsamico, brun farin og et drys salt.
  • Bag dem i ovnen ved 180 grader i 60 minutter – vend et par gange undervejs.
  • Hak hasselnødder groft og rist dem på en middelhøj varm pande med soya og kaffepulver i 5 minutters tid.
  • Lav tacos dej ved at smuldre smør med hvedemel og 1 tsk salt.
  • Rør vandet i og ælt det hele i et par minutter, til dejen er elastisk – tilsæt evt. et par spsk vand mere.
  • Lad dejen stå i 15 minutter.
  • Lav imens chimichurri ved at hakke hvidløg fint og komme det i en minihakker/blender med persille, koriander, olivenolie, limesaft og et drys salt og blend til en grov dressing.
  • Hak chili fint, skræl mango og skær den i tern og vend begge dele med chimichurri.
  • Del tacosdejen i 8 dele og start med at rulle den første ud til en rund, tynd taco (ca 1 mm tykkelse).
  • Steg den på en tør, varm pande i ca. 1 minut på hver side. De skal bare bages og må ikke blive sprøde.
  • Rul den næste ud, imens den første er på panden. Hold dem lunt i et viskestykke, imens de andre bager.
  • Kom kyllingestykker på træspyd med en smule mellemrum imellem stykkerne – så er de nemmere at grille.
  • Grill dem på en varm grill/grillpande, til de er gennemstegte.
  • Server det hele sammen, gerne så man selv kan bygge.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments