Tacos med kaffemarineret kylling, karamelliserede rødløg, mango-chimichurri og kafferistede hasselnødder

1. september 2016

Tacos med kaffemarineret kylling, karamelliserede rødløg, mango-chimichurri og kafferistede hasselnødder photo IMG_0744_zpsibf564oh.jpgHjemmelavede tacos med alt godt fyld. Jeg er med i en Nespresso konkurrence, hvor jeg har skulle kreere en hovedret med deres nye kaffekapsel. Det startede med, at vi var 14 madbloggere, der for 2 ugers tid siden mødtes til et startevent med introduktion til udfordringen i forbindelse med, at Nespresso lige nu lancerer den nye Cafezinho do Brazil kaffekapsel med brasiliansk kaffe. Vi blev hver tildelt en kategori, hvor kaffe skulle spille en hovedrolle. Der skulle være elementer fra det brasilianske/sydamerikanske køkken, og jeg fik hovedret.

Jeg ville blive virkelig virkelig glad, hvis du ville bruge et minut og stemme på min opskrift (klik her)! 🙂

Efter jeg havde fået tildelt hovedretskategorien gik jeg hjem og lagde hovedet i blød. Jeg tænkte først, at nu skulle jeg bare vise dem og komme med pureer, knas, drys og det fineste kød, der altsammen var en michelinrestaurant værdig (jeg havde meget høje ambitioner, kan man vist godt høre). Men så kom jeg til at tænke på, hvilken mad jeg selv elsker. Jeg vil lave noget mad, som er luksus-lækkert samtidigt med, at det rent faktisk er muligt for alle, også på en hverdagsaften at lave. Ikke en ret, hvor der skal bruges alle mulige fancy ingredienser og maskiner, man aldrig har hørt om før. Der er muligvis lidt flere ingredienser end normalt, men jeg tror til gengæld, at alle har de fleste ting i skabet i forvejen.

Læs også andre kaffeopskrifter: Kaffe-chokolademousse på sprød bund og ingefærkaramel / Banankage med kaffe-mascarponecreme / Nem iskaffe / Gammeldags æblekage med kafferistede hasselnødder og flødeskum

Tacos med kaffemarineret kylling, karamelliserede rødløg, mango-chimichurri og kafferistede hasselnødder photo IMG_0748_zpsm63dyhy7.jpgJeg gik derfor med ideen om, at der skulle være et grillet element (de griller nemlig rigtig meget i brasilien, hvor det kaldes churrasco). Der skulle være en mild, men stadig hovedrollespillende kaffesmag (selvfølgelig), noget karamelliseret til at understøtte kaffen, noget der knaste og skabte kontrast. Og så skulle det toppes med chimichurri, som er en brasiliansk salsa. Mit bud blev derfor disse bløde, hjemmebagte tacos, der fyldes med super mørt kaffemarineret, grillet kylling på spyd, søde karamelliserede rødløg, en frisk og syrlig mango-chimichurri og sprøde kafferistede hasselnødder. Sidstnævnte sætter virkelig prikken over i’et, giver retten knas og fremhæver kaffesmagen.

Retten tager en smule længere tid at lave end mine andre opskrifter på bloggen, men det er til gengæld muligt både at lave nødder og mango-chimichurri tidligere på dagen eller aftenen før, rødløgene skal bare stå og hygge sig i ovnen og kyllingen marinere på køl. Du kan derfor være på forkant med det meste.

Tacos med kaffemarineret kylling, karamelliserede rødløg, mango-chimichurri og kafferistede hasselnødder photo IMG_0736_zpstisdcayd.jpg

Tacos med kaffekylling, karamelliserede rødløg, mango-chimuchurri og kafferistede hasselnødder (til 3-4 personer)

 • Kylling: 2 shot stærk kaffe (Cafezinho do Brazil, svarende til cirka 1-1,5 dl)
 • 1 stor spsk dijonsennep
 • 1 spsk brun farin
 • 1 fed hvidløg
 • træspyd
 • Rødløg: 4 store rødløg
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 spsk balsamico
 • 1 spsk brun farin
 • Nødder: en håndfuld hasselnødder
 • 1 stor tsk kaffepulver fra kapsel (Cafezinho do Brazil)
 • 1 tsk soya
 • Tacos: 250 g hvedemel
 • 2 spsk blødt smør
 • ca 1,25 dl lunkent vand
 • Mango-chimichurri: 1 håndfuld frisk persille
 • 1 håndfuld friske koriander
 • 1 fed hvidløg
 • 1/2 dl olivenolie
 • saft fra 1/2 lime
 • 1/2 chili, mild
 • 1/2 mango

 

Forberedelse: Aftenen før eller om formiddagen på dagen skal kyllingen skæres i mundrette tern. Prik hvert stykke et par gange med en stegenål og kom dem i en plastikpose sammen med dijonsennep, kaffeshots, brun farin, finthakket hvidløg og et drys salt og peber. Lav en knude på posen, masser det hele godt sammen og sæt posen på køl. Sæt også træspyd i blød i vand, så de ikke brænder på grillen senere.

Sådan gør du: Skræl rødløg, skær dem i både og kom dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir og vend med olivenolie, balsamico, brun farin og et drys salt. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 60 minutter – vend et par gange undervejs. Hak hasselnødder groft og rist dem på en middelhøj varm pande med soya og kaffepulver fra kapslen (skær låget af med en lille skarp kniv) i 5 minutters tid.

Lav tacos dej ved at smuldre smør med hvedemel og 1 tsk salt. Rør vandet i og ælt det hele i et par minutter, til dejen er elastisk – tilsæt evt. et par spsk vand mere. Lad dejen stå i 15 minutter.
Lav chimichurri ved at hakke hvidløg fint og komme det i en minihakker/blender med persille, koriander, olivenolie, limesaft og et drys salt og blend til en grov dressing. Hak chili fint, skræl mango og skær den i tern og vend begge dele med chimichurri.
Del tacosdejen i 8 dele og start med at rulle den første ud til en rund, tynd taco (ca 1 mm tykkelse) og steg på en tør, varm pande i ca. 1 minut på hver side. De skal bare bages og må ikke blive sprøde. Rul den næste ud, imens den første er på panden. Hold dem lunt i et viskestykke, imens de andre bager.

Kom kyllingestykker på træspyd med en smule mellemrum imellem stykkerne – så er de nemmere at grille. Grill dem på en varm grill/grillpande, til de er gennemstegte. Server det hele sammen, gerne så man selv kan bygge og husk at drysse masser af kafferistede nødder på toppen.

 • Reply
  Annemette
  3. oktober 2016 at 14:01

  Hej Anna
  Hvornår skal man bruge de 2 shot stærk kaffe, der er nævnt under kylling, i brug? Hvor stor en mængde er 2 shot kaffe?

  Hilsen
  Annemette

  • Reply
   Anna Bartels
   3. oktober 2016 at 14:21

   Tak Annemette! Det har jeg da fuldstændig glemt at få med…
   Jeg har rettet det nu. Kaffen skal i sammen med resten af ingredienserne til marinaden.
   Min kaffemaskine kan både lave store og små, mere koncentrerede shots – jeg brugte 2 små, stærke shot (svarende til cirka 1-1,5 dl), men du kan også bruge 2 af de almindelige, der giver en lidt mildere kaffesmag 🙂

Svar