Mandelsmør fyldte dadler med chokolade

14. august 2016

Mandelsmør fyldte dadler med chokolade photo IMG_0421_zpsh1h8bn2h.jpgJeg tror, at jeg har fundet mig min nye favorit snack. I ved, dér om eftermiddagen, når den lille sult melder sig eller om aftenen til en stor kop the. Lige dér er disse fyldte dadler helt perfekte, og jeg ville sådan ønske, at jeg havde dem stående i køleskabet til i aften. Men de heldigvis er super nemme at lave, så det er vel bare om at komme i gang, ik?

Kan I huske, at jeg i sidste uge delte en opskrift på hjemmelavet mandelsmør? Jeg har stadig ikke glemt det – det var et glas nøddesmør, der forsvandt alt for hurtigt! Udover at komme det på æbler, grød eller bare at spise det med ske (ja, sig hej til en kæmpe nøddesmør-fan), så fyldte jeg friske dadler med mandelsmørret, dyppede dem i smeltet mørk chokolade og dryssede med grofthakkede, ristede mandler. Det var simpelthen så simpelt men en perfekt kombination af de søde-seje dadler, intens ristet mandelsmag og mørk, bitter chokolade. Hvis du ikke har mandelsmør, så kan du sagtens fylde dadlerne med andet nøddesmør som peanutbutter eller måske nutella, dulce de leche karamel og meget andet. Okay… Jeg tror, at jeg har overtalt mig selv. Jeg går i køkkenet med det samme! 😉

Mandelsmør fyldte dadler med chokolade photo IMG_0411_zpsso84ksoo.jpg

Mandelsmør fyldte dadler med chokolade photo IMG_0430_zpsemh6lnp6.jpg

Mandelsmør fylde dadler med chokolade (12 stk)

  • 12 friske dadler
  • 6 tsk mandelsmør (fx hjemmelavet – du kan også bruge andet fyld. Læs længere oppe)
  • 50 g mørk chokolade
  • 10-15 spsk mandler

 

Så nemt er det: Ris mandlerne i ovnen i 8-10 minutter ved 180 grader. Lad dem køle af og hak dem groft. Åben dadlerne og tag stenen ud. Kom 1/2 tsk mandelsmør i hver dadel og luk siderne godt sammen igen. Kom dem på køl, imens du smelter chokolade over vandbad. Dyp de fyldte dadler i smeltet chokolade og drys med ristede, grofthakkede mandler. Opbevar dem i en lufttæt boks på køl.

    Svar