Annonce

Hjemmelavet mandelsmør

Hjemmelavet mandelsmør

Hvorfor har jeg ikke lavet hjemmelavet mandelsmør før? Eller det er måske ikke helt rigtigt. Jeg lavede det faktisk for 2-3 år siden, men det var også kun den ene gang, for for at være helt ærlig, så var jeg ikke så vild med det. Det var svært at vende sig til den lidt klistrede fornemmelse, nøddesmør kan give i ganen. Men det skal altså også lige siges, at det var før, jeg kunne lide peanutbutter. Ja, jeg ved det godt – hvordan kan man leve uden peanutbutter?

I dag er jeg KÆMPE fan af peanutbutter og spiser det næsten hver dag, så derfor tænkte jeg, at jeg måtte give det der mandelsmør endnu en chance. Og heldigvis for det! Selvom jeg ikke lige havde troet, at jeg skulle komme til at sige det, så er mandelsmør faktisk næsten bedre end peanutbutter.

Opskrift på mandelsmør

Hjemmelavet nøddesmør er simpelthen så nemt at lave. Hvis du laver det med mandler, så er det også meget billigere at lave det selv. Det tager ikke mere end 20 minutter, og du kan krydre det præcis, som du bedst kan lide det. Jeg har tilsat lidt kanel og havsalt, der begge understøtter og fremhæver den lækre ristede mandelsmag. Du skal bare have en god foodprocessor eller lignende og blende til den ønskede konsistens.

Jeg har lavet en step-for-step billede guide nedenunder, så du kan se processen undervejs. Spis fx dit hjemmelavede mandelsmør på grød, på bananvafler, på is, i dressinger, smurt på hjemmebagt brød eller æblebåde eller selvfølgelig bare med en ske – det gør jeg. Du kan også komme det i fyldte dadler og dyppe i smeltet chokolade.

Hjemmelavet mandelsmør

Hjemmelavet mandelsmør

Lækker hjemmelavet mandelsmør lavet på ristede mandler. Perfekt som spread på brød eller som topping på pandekager, grød eller yoghurt. Opskriften giver et lille glas.
5 fra 2 stemmer
Antal: 1 glas
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 200 g mandler (eller flere for en større portion)
  • salt
  • evt. krydderi (kanel, vanilje eller lignende)

Køkkenudstyr

  • Blender

Fremgangsmåde

  • Rist mandlerne i ovnen ved 180 grader i 8-10 minutter.
  • Kom de ristede mandlerne i en god blender og blend.
  • Først vil mandlerne blive til mel, derefter vil det klumpe lidt sammen og tilsidst vil det blive til mandelsmør. Du skal bare blende, til du opnår den ønskede konsistens.
  • Det tager ikke mere end 5-10 minutter. Brug evt. en dejskraber til at skubbe det ned af siderne, når det begynder at klumpe lidt.
  • Blend til sidst salt og evt kanel eller lignende i.
  • Smag til (jeg brugte cirka ½-¾ tsk salt og en lille tsk stødt kanel) og opbevar på et glas på køl.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments