Lækker hjemmelavet mandelsmør lavet på ristede mandler. Perfekt som spread på brød eller som topping på pandekager, grød eller yoghurt. Opskriften giver et lille glas.
5 fra 2 stemmer
Servings: 1glas
Forberedelse20 minuttermin
Ingredients
200gmandler(eller flere for en større portion)
salt
evt. krydderi(kanel, vanilje eller lignende)
Køkkenudstyr
Blender
Fremgangsmåde
Rist mandlerne i ovnen ved 180 grader i 8-10 minutter.
Kom de ristede mandlerne i en god blender og blend.
Først vil mandlerne blive til mel, derefter vil det klumpe lidt sammen og tilsidst vil det blive til mandelsmør. Du skal bare blende, til du opnår den ønskede konsistens.
Det tager ikke mere end 5-10 minutter. Brug evt. en dejskraber til at skubbe det ned af siderne, når det begynder at klumpe lidt.
Blend til sidst salt og evt kanel eller lignende i.
Smag til (jeg brugte cirka ½-¾ tsk salt og en lille tsk stødt kanel) og opbevar på et glas på køl.