Koldhævede boller med æble og kanel

11. juni 2016

Koldhævede boller med æble og kanel photo IMG_9737_zpszalpjldk.jpgFriskbagte boller med æble og kanel. Skal du bage boller til morgenmaden i weekenden? Så kan du godt læse med her. Hjemme hos os bager vi næsten altid boller til lørdag eller søndag morgen, og selvom lysten til at bruge 10-15 minutter på at smække en dej sammen aftenen før, ikke altid er der, så belønner det sig, når man næste morgen bare skal klatte dejen ud til boller og bage dem i ovnen. Duften af friskbagte boller der breder sig i huset, og familien der samler sig om de nybagte sager, det er altså bare hyggeligt.

Nogle vil måske sige, at disse æbleboller med kanel hører sig mest til om efteråret, når æbletræerne bugner med den lækre frugt, men jeg kan nu sagtens spise dem hele året rundt. Jeg har før lavet æbleboller med revet æble (se opskrift her), men denne gang har jeg skåret æblerne i små tern og vendt dem i dejen sammen med masser af kanel. Og så toppet bollerne med græskarkerner, der ristes, når bollerne bages i ovnen. Æblerne giver en dejlig fugtighed, og så er dejen nem at lave og fyldt med havregryn og lidt fuldkornsmel, der gør dem grove, giver mere bid og mæthed.

Find andre opskrifter på hjemmebagte boller lige her.

Koldhævede boller med æble og kanel photo IMG_9729_zpsfr8wktrt.jpg

Koldhævede boller med æble og kanel (8-10 stk)

 • 12 g gær 
 • 2,5 dl lunkent
 • 1 dl yoghurt naturel (fx A38)
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk sukker
 • 1 stor spsk stødt kanel (hvis du er kanel-fan, så tag 2 spsk’er)
 • 100 g havregryn, gerne grovvalsede
 • 250 g hvedemel
 • 100 g fuldkornsmel
 • 1 æble
 • græskarkerner

 

Så nemt er det: Start med at røre gær ud i det lunkne vand og bland yoghurt, salt, sukker, kanel og havregryn i. Tilsæt fuldkornsmelet og ælt hvedemelet i dejen lidt ad gangen (gerne i en røremaskine). Ælt dejen godt igennem i et par minutter, skær æblet i små tern og ælt dem i dejen. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og sæt den på køl natten over.

Næste morgen skal du bare bruge en ske til at ‘klatte’ 8-10 boller ud på en bageplade med bagepapir, drysse med græskarkerner og lade dem efterhæve i 30 minutter. Bag derefter bollerne ved 220 grader over- undervarme i cirka 20 minutter.

 • Reply
  Maria
  25. juni 2016 at 19:40

  Nøj, hvor ser de dog bare lækre ud! De skal helt klart prøves 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   25. juni 2016 at 20:22

   Tak Maria – jeg håber, at du kan lide dem!
   De er især gode friskbagte med ost på 😉

Svar