Kringle med æble-marcipanremonce og rosiner

29. maj 2016

Kringle med æble-marcipanremonce og rosinerFor mig er der noget nostalgisk ved sådan en rigtig god, gammeldags kringle med snasket remonce og det hele. Det minder mig sådan om min mormor og mange af de gange, jeg har besøgt hende og min morfar. Her bager hun nemlig næsten altid kringle (bortset fra om sommeren når den står på rødgrød med fløde eller om efteråret, når hun laver gammeldags ævlekage selvfølgelig). Hun er virkelig den person, jeg kan takke for min kringle-kærlighed, og opskriften er derfor inspireret af hende i dag.

Det er virkelig svært at gå galt i byen med en kringle som denne. En lækker gærdej med kardemomme fyldt med en seriøst snasket remonce med masser af marcipan, groftrevne æbler og rosiner. Og så er den selvfølgelig toppet med grofthakkede mandler, som bliver dejligt sprøde inden i ovnen. Hvis du spørger min mormor, havde hun nok ikke kommet æble i, men jeg synes, at det giver en god fugtighed til remoncen.  Kringlen er aller bedst på dagen, men den er stadig næsten lige så god dagen efter.

Kringle med æble-marcipanremonce og rosinerKringle med æble-marcipanremonce og rosiner

Kringle med æble-marcipanremonce og rosiner (til cirka 10 personer)

 • dej:
 • 1,5 dl mælk
 • 20 g gær
 • 1 spsk sukker
 • 1 tsk stødt kardemomme
 • 1 drys salt
 • 1 æg
 • ca. 350 g hvedemel
 • 80 g blødt smør
 • remonce:
 • 100 g blødt smør
 • 100 g marcipan
 • 1 æble
 • 80 g sukker
 • 1 dl rosiner
 • pynt: æg og grofthakkede mandler

 

Så nemt er det: Start med at røre gær ud i mælk og tilsæt derefter sukker, salt, ægget og kardemomme. Rør det meste af hvedemelet i (gem ca. 50 g) og ælt så smørret i dejen i små klatter og fortsæt med at ælte, til dejen samler sig. Tilsæt også her det sidste mel. Dejen skal æltes et par minutter og ende med at være blød og smidig. Lad dejen hæve lunt i en skål dækket med et viskestykke i 1,5 time. Lav imens remonce. Riv æblet groft og pres noget af væsken ud med dine hænder. Riv marcipan groft og rør det sammen med det groftrevne æble, smør og sukker. Vend rosiner i.

Rul dejen ud til et rektangel på ca. 0,5 cm tykkelse på et meldrysset bord. Fordel remoncen langs midten, så der stadig er nok dej på begge sider til at dække fyldet. Fold siderne, en ad gangen, ind over fyldet og tryk enderne godt sammen og fold dem ind under dejen. Læg kringlen på en bageplade med bagepapir, pensl med et pisket æg og drys med grofthakkede mandler. Lad kringlen efterhæve i 20 minutter og bag den derefter ved 180 grader (varmluft) i cirka 25 minutter. Den skal være gylden uden på og gennembagt inden i.

 • Reply
  Sarah Rose Robins Christensen
  14. februar 2018 at 12:43

  Syns ikke det fremgår hvornår man putter det første æg i dejen? Ellers lækker opskrift 👍🏼😊

  • Reply
   Anna Bartels
   14. februar 2018 at 13:28

   Det kan jeg da godt se. Tak fordi du skriver Sarah!
   Det skal tilsættes i starten. Jeg retter til 😉

 • Reply
  Nuka
  14. april 2020 at 7:58

  Virkelig god kringle!🤩

  • Reply
   Anna Bartels
   14. april 2020 at 8:57

   Jubii hvor dejligt at høre!
   Jeg elsker også kringle og skal virkelig snart bage den igen – tak for reminder 😀

Svar