- Rør gær ud i mælken og tilsæt derefter sukker, salt, æg og kardemomme.  
- Rør det meste af hvedemelet i (gem ca. 50 g) og ælt så smørret i dejen i små klatter og fortsæt med at ælte, til dejen samler sig. Tilsæt også her det sidste mel. 
- Dejen skal æltes et par minutter og ende med at være blød og smidig.  
- Lad dejen hæve lunt i en skål dækket med et viskestykke i 1,5 time.  
- Lav imens remonce: riv æblet groft og pres noget af væsken ud med dine hænder. 
- Riv marcipan groft og rør det sammen med det groftrevne æble, smør og sukker. Vend rosiner i. 
- Rul dejen ud til et rektangel på ca. ½ cm tykkelse på et meldrysset bord.  
- Fordel remoncen langs midten, så der stadig er nok dej på begge sider til at dække fyldet.  
- Fold siderne, en ad gangen, ind over fyldet og tryk enderne godt sammen og fold dem ind under dejen.  
- Læg kringlen på en bageplade med bagepapir, pensl med et pisket æg og drys med grofthakkede mandler.  
- Lad kringlen efterhæve i 20 minutter. 
- Bag kringlen ved 180 grader (varmluft) i cirka 25 minutter. Den skal være gylden udenpå og gennembagt inden i.