Nemme morgenmadsmuffins med mysli og banan

Morgenmadsmuffins med mysliLækre, sunde og velduftende morgenmadsmuffins med mysli og banan, der kan laves på kun 30 minutter og spises til morgenmad, som eftermiddagssnack eller sundere ‘kage’ til aftenhyggen. Ideen kom, da jeg en morgen stod i køkkenet, hvor der hverken var yoghurt, brød, mysli eller lignende til morgenmaden. Der var dog en moden banan i skålen, så jeg besluttede mig for at lave nogle hurtige morgenmadsmuffins.

De er svampede, sukkerfrie, har en let sødme fra den modne banan og er fyldt med nødder, rosiner og kanel. De er allerbedst lune på dagen med koldt smør på, så portionen er ikke så stor og var herhjemme væk, inden dagen var omme – du kan dog nemt lave dobbeltportion, hvis du ønsker flere muffins. Du kan også sagtens tilføje andre nødder, tørret frugt, varme krydderier eller måske blåbær i muffindejen.

Find endnu flere opskrifter på morgenmad lige her.

Morgenmadsmuffins med mysli
Morgenmadsmuffins med mysli

Nemme morgenmadsmuffins med mysli og banan (5 stk)

  • 1 stor moden banan
  • 1 spsk kokosolie
  • 2 æg
  • 2 spsk rosiner
  • 2 spsk nødder, grofthakkede
  • 1 dl mysli (alternativt havregryn)
  • 1 dl fuldkornsmel
  • 1 dl hvedemel
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt

Så nemt er det: Start med at mose bananen og røre den sammen med smeltet kokosolie, rosiner og grofthakkede nøder. Tilsæt derefter resten af ingredienserne og rør det godt sammen. Fordel dejen i smurte muffinforme og bag dem ved 200 grader varmluft i cirka 20-25 minutter – tjek med en stegenål eller lignende, om de er gennembagte. Lad dem afkøle en smule og spis gerne med koldt smør eller ost.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments