Nemme morgenmadsmuffins med mysli og banan

28. april 2016

Morgenmadsmuffins med mysliLækre, sunde og velduftende morgenmadsmuffins med mysli og banan, der kan laves på kun 30 minutter og spises til morgenmad, som eftermiddagssnack eller sundere ‘kage’ til aftenhyggen. Ideen kom, da jeg en morgen stod i køkkenet, hvor der hverken var yoghurt, brød, mysli eller lignende til morgenmaden. Der var dog en moden banan i skålen, så jeg besluttede mig for at lave nogle hurtige morgenmadsmuffins.

De er svampede, sukkerfrie, har en let sødme fra den modne banan og er fyldt med nødder, rosiner og kanel. De er allerbedst lune på dagen med koldt smør på, så portionen er ikke så stor og var herhjemme væk, inden dagen var omme – du kan dog nemt lave dobbeltportion, hvis du ønsker flere muffins. Du kan også sagtens tilføje andre nødder, tørret frugt, varme krydderier eller måske blåbær i muffindejen.

Find endnu flere opskrifter på morgenmad lige her.

Morgenmadsmuffins med mysli
Morgenmadsmuffins med mysli

Nemme morgenmadsmuffins med mysli og banan (5 stk)

  • 1 stor moden banan
  • 1 spsk kokosolie
  • 2 æg
  • 2 spsk rosiner
  • 2 spsk nødder, grofthakkede
  • 1 dl mysli (alternativt havregryn)
  • 1 dl fuldkornsmel
  • 1 dl hvedemel
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt

Så nemt er det: Start med at mose bananen og røre den sammen med smeltet kokosolie, rosiner og grofthakkede nøder. Tilsæt derefter resten af ingredienserne og rør det godt sammen. Fordel dejen i smurte muffinforme og bag dem ved 200 grader varmluft i cirka 20-25 minutter – tjek med en stegenål eller lignende, om de er gennembagte. Lad dem afkøle en smule og spis gerne med koldt smør eller ost.

  • Reply
    Helena
    28. april 2016 at 11:48

    Hej. Mit køleskab er også lidt tomt her til morgen. Har størstedelen af ingredienserne, men ingen æg. Tror du de kan laves uden æg, eller bliver det så mislykket?
    Tak for alle de lækre opskrifter 🙂

    • Reply
      Anna
      28. april 2016 at 15:20

      Tak for den søde besked Helena!
      Og det er et godt spørgsmål…
      Hmm det kan nok godt lade sig gøre, men det kan godt være, at de bliver lidt mere ‘tunge’ i konsistensen – hvis det giver nogen mening?
      Hvis du udelader æg, vil jeg dog måske tilføje et ekstra banan og evt lidt yoghurt eller mælk for at opnå den rigtige konsistens.
      Lad mig endelig høre, hvordan det går? 🙂
      Kram, Anna

  • Reply
    Pernille
    20. november 2016 at 15:43

    Kan man bruge olivenolie eller anden istedet for kokosolien?

    • Reply
      Anna Bartels
      20. november 2016 at 18:05

      Hej Pernille.
      Du kan fx bruge smør og ellers ville jeg bruge en mere smagsneutral olie som fx solsikke eller raps 🙂

Svar

Instagram

Instagram has returned invalid data.