Annonce

Stegte rosenkål med æbler, tranebær og ristede hasselnødder

Stegte rosenkål med æbler, tranebær og ristede hasselnødder

Stegte rosenkål med æble og ristede hasselnødder. Jeg ved ikke med jer, men efter sådan et par uger med julemad, så har jeg lyst til noget mere frisk og sprødt. Og det måtte jo komme en dag. Altså en opskrift med rosenkål på bloggen. Der er simpelthen så mange fordomme om rosenkål, og jeg tror, at der er mange, der rynker på næsen, hvis de får de små grønne kålhoveder serveret. Men hvis du spørger mig, er det helt forkert. Jo rosenkål kan godt smagte forfærdeligt, hvis man overkoger dem. MEN hvis du til gengæld kæler lidt for dem og sætter dem sammen med nogle gode sager, så kan det jo smage så godt. Hvad er din holdning til rosenkål?

Opskrift på stegte rosenkål

Det vigtigste med rosenkål er, at de ikke må få for meget. Vi har flere gange fået rosenkål på denne måde herhjemme, og jeg er vild med det, så derfor er det tid til at dele opskriften med jer, selvom rosenkål godt kan være en af de sværere grønsager at sælge… Jeg har lavet denne version, hvor jeg har lynstegt kålhovederne i lidt smør og vendt dem med æbler, soltørrede tranebær og ristede hasselnødder. Kombinationen af de smørstegte rosenkål med saftige æbler, syrlige tranebær og knasende hasselnødder smager virkelig godt – helt klart værd at prøve, før du rynker på næsen næste gang!  Server de stegte rosenkål til kød eller kylling – det kunne være fyldte kyllingebryster eller måske kyllingefrikadeller.

Lynstegte rosenkål med æbler, tranebær og ristede hasselnødder
Stegte rosenkål med æbler, tranebær og ristede hasselnødder
Stegte rosenkål med æbler, tranebær og ristede hasselnødder

Stegte rosenkål med æbler, tranebær og hasselnødder

Den bedste opskrift med rosenkål får du her. Stegte og vendt med syrligt søde æbler, tørrede tranebær og ristede hasselnødder. Perfekt tilbehør til kød eller kylling til 3 personer.
4.50 fra 2 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse25 minutter

Ingredienser

  • 400 g rosenkål
  • 1 håndfuld hasselnødder
  • 2 æbler (små eller 1 stort)
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk honning
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • citronsaft

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Fjern de yderste blade fra rosenkålene, skær det nederste af stokken fra og skyl dem. Skær dem i kvarte.
  • Rist hasselnødderne i ovnen i 5-8 minutter ved 180 grader.
  • Lad nødderne køle af, nulr skallen af med fingrene og hak dem groft.
  • Skær æblerne i tern.
  • Varm en pande op til middel-høj varme, smelt smør og kom rosenkål på.
  • Steg dem i cirka 15 minutter, til rosenkålene er ristede og en smule møre. De skal dog stadig have lidt bid. Skru eventuelt lidt ned for varmen undervejs.
  • Kom æbletern og honning på det sidste minut og vend til sidst med tranebær, grofthakkede hasselnødder og en smule citronsaft.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments