Annonce

Juleboller med nisseøl

Juleboller med nisseøl

En tidlig decembersøndag, julelyset er tændt, det er ved at blive lyst udenfor og hele huset dufter af disse koldhævede juleboller med nisseøl fyldt med rosiner, mandler og masser af julekrydderier – kan du næsten fornemme det? Det er altså bare essensen af jul og hygge, hvis du spørger mig. Og så er det oven i købet muligvis nogle af de bedste (morgen) boller, jeg nogensinde har bagt.

Opskrift på juleboller

Julebollerne er, som de fleste koldhævede boller, virkelig nemme at lave. Du skal bare bruge 10 minutter aftenen før på at røre dejen sammen og derefter smide dem på køl og bage dem næste morgen. Jeg har brugt nisseøl i bollerne, som giver dem en lidt mørkere farve og sødere smag, som sammen med kanel, kardemomme, rosiner og grofthakkede mandler gør dem virkelig gode på en julemorgen, som denne. Jeg har både brugt fuldkorns- og almindelig hvedemel og faktisk forholdvis meget væske i forhold til mel, hvilket gør dejen noget mere klistret men til gengæld også bollerne mere fugtige og lækre. Er du vild med jule varianter af klassikerne? Så skal du også prøve mine julecookies med appelsin og chokolade.

Juleboller med nisseøl
Juleboller med nisseøl

Juleboller med nisseøl

Lækre, saftige og krydrede juleboller med nisseøl, krydderier og rosiner. De er koldhævede og nemme at lave.
5 fra 1 stemme
Antal: 10 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid10 timer

Ingredienser

  • 1 nisseøl (33 cl)
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 15 g gær
  • 1 spsk sirup
  • tsk fint salt
  • tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 60 g mandler (grofthakkede)
  • 80 g rosiner
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 400 g hvedemel

Fremgangsmåde

Aftenen før

  • Rør gær ud i nisseøl og yoghurt.
  • Rør salt, sirup og krydderier i.
  • Ælt melet i lidt ad gangen og ælt derefter dejen i 5 minutter – gerne i røremaskine, men du kan også røre det med træske og derefter hænderne.
  • Rør tilsidst grofthakkede mandler og rosiner i – dejen skal være lidt klistret.
  • Dæk skålen med et fugtigt viskestykke/film og sæt på køl natten over.

Om morgenen

  • Brug en ske til at ‘klatte’ boller ud på en bageplade med bagepapir.
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Bag julebollerne i ovnen ved 220 grader alm. ovn i cirka 15-18 minutter. Lad dem afkøle lidt, før du spiser dem.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments