Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
Juleboller med nisseøl
Lækre, saftige og krydrede juleboller med nisseøl, krydderier og rosiner. De er koldhævede og nemme at lave.
5
fra 1 stemme
Servings:
10
stk
Forberedelse
15
minutter
min
Tilberedelse
15
minutter
min
Hævetid
10
timer
t
Ingredients
1
nisseøl
(33 cl)
2
dl
yoghurt naturel
15
g
gær
1
spsk
sirup
1½
tsk
fint salt
1½
tsk
stødt kanel
1
tsk
stødt kardemomme
60
g
mandler
(grofthakkede)
80
g
rosiner
200
g
fuldkornshvedemel
400
g
hvedemel
Fremgangsmåde
Aftenen før
Rør gær ud i nisseøl og yoghurt.
Rør salt, sirup og krydderier i.
Ælt melet i lidt ad gangen og ælt derefter dejen i 5 minutter - gerne i røremaskine, men du kan også røre det med træske og derefter hænderne.
Rør tilsidst grofthakkede mandler og rosiner i – dejen skal være lidt klistret.
Dæk skålen med et fugtigt viskestykke/film og sæt på køl natten over.
Om morgenen
Brug en ske til at ‘klatte’ boller ud på en bageplade med bagepapir.
Lad dem efterhæve i 30 minutter.
Bag julebollerne i ovnen ved 220 grader alm. ovn i cirka 15-18 minutter. Lad dem afkøle lidt, før du spiser dem.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest