Dadel peanutbutter bidder med mørk chokolade

14. november 2015

Dadel peanutbutter bidderDadel peanutbutter bidder med mørk chokolade. Mååååms, hvor har jeg glædet mig til at dele disse med jer! Én bid og jeg var solgt… Tænk at noget, der er så (forholdsvist) sundt, kan smage SÅ godt. Faktisk så godt, at jeg har lavet dem flere gange siden og netop nu har endnu en portion stående i køleskabet. Jeg har det ofte sådan om aftenen, at jeg har lyst til et eller andet lækkert til min kop the. Er der mon andre derude, der har det som mig? Så jeg besluttede mig for at gå i køkkenet for at lave en lækker snack, der kunne være et sundere alternativ til de søde sager.

Som jeg har sagt før, så er jeg jo ret så vild med både peanutbutter og mørk chokolade, så selvfølgelig skulle de spille hovedrollerne i disse dadel peanutbutter bidder. Bunden er blandt andet lavet på dadler og ristede mandler, som er smurt med et lag crunchy peanutbutter og på toppen et tykt lag mørk chokolade. De er super nemme at lave, uden tilsat sukker, glutenfrie og består kun af 6 ingredienser. Og selvfølgelig vigtigst af det hele virkelig lækre!

Tip: Anden gang jeg lavede dem, rørte jeg peanutbutter op med en rest dulce de leche karamel og et nip havsalt, inden jeg smurte det på bunden, og det smager (også) virkelig godt, skulle jeg hilse at sige 😉 Hvis du er på udkig efter andre sundere søde sager, så kan jeg blandt andet anbefale: dadelkugler med lakrids, bananbrød med chokolade og mandler, sunde kokosmakroner med citron eller nøddesnacks med peanutbutter og chokolade.

Dadel peanutbutter bidder

Dadel peanutbutter bidder med mørk chokolade (ca 18 stk)

 • 200 g dadler
 • 1 håndfuld mandler
 • 2 spsk god kakao
 • 2 spsk kokosmel
 • 1-2 store spsk crunchy peanutbutter (denne er min favorit – affiliate link)
 • 80 g mørk chokolade

Så nemt er det: Start med at riste mandlerne i ovnen ved 180 grader i 5-10 minutter. Hvis dine dadler er tørrede, skal du overhælde dem med kogende vand, lade dem stå i 10 minutter, hælde vandet fra og duppe dem tørre med køkkenrulle. Blend mandlerne i en lille blender/minihakker, til det er mellem fint og groft hakket. Kom dadler, kokos og kakao ned til mandlerne og blend, til massen præcis er ensartet. Kom dadelmassen i en lille beholder foret med bagepapir og sæt den i fryseren i 30 minutter. 

Smør peanutbutter ovenpå bunden og sæt beholderen tilbage i fryseren, imens du smelter chokolade over vandbad. Lad den smeltede chokolade afkøle et minut eller to og fordel det over peanutbutterlaget – prøv at hælde chokoladen på, så det dækker så meget af peanutbutterlaget som muligt og derefter vippe beholderen fra side til side, så du på den måde får fordelt chokoladen ud til alle sider. Kom beholderen i køleskabet, til chokoladen er stivnet og skær dem så ud i mundrette stykker. Opbevar i lufttæt boks på køl. 

 • Reply
  Pernille Karlsen
  14. november 2015 at 12:30

  Mmmh, det ser bare vanvittigt lækkert ud!

  • Reply
   Anna
   14. november 2015 at 23:30

   Tak Pernille – det er jeg meget glad for at høre!
   De er virkelig også SÅ gode 😉

 • Reply
  Anna Warrington
  14. november 2015 at 15:25

  Ej, men for søren Anna, de ser jo bare drøn hamrende gode ud! Den opskrift gemmer jeg 😀

  • Reply
   Anna
   14. november 2015 at 23:28

   Tak søde Anna!
   De er også blevet en favorit her, så jeg kan kun sige ‘go, go, go’ for at lave dem 😉
   Jeg håber, at du kan lide dem.

 • Reply
  Sofie
  15. november 2015 at 16:29

  Hvordan opbevarer man dem?

  • Reply
   Anna
   15. november 2015 at 18:18

   I en lufttæt boks på køl 🙂

 • Reply
  S
  20. august 2016 at 11:05

  De ser super lækre ud! Hvor længe kan de holde digbog kan de evt fryses, tror du?

  • Reply
   Anna Bartels
   20. august 2016 at 15:38

   Tusind tak – de er også så gode!
   Jeg tror sagtens, at de kan fryses, og de kan nok holde sig en uges tid eller to på køl 🙂

Svar