Ovnristet blomkålssalat med æbler, karry og ristede mandler

29. september 2015

Ovnristet blomkålssalat med æbler, karry og ristede mandler photo IMG_5994_zpswfwhcu0i.jpgOvnristet blomkålssalat med æbler, karry og ristede mandler. Hvis der var en, der spurgte mig, hvad mit yndlingstilbehør er, så ville jeg ikke tøve et eneste sekund. Det lyder måske ikke af meget, men det er min (og min mors) favorit: Ovnristede blomkål og kikærter – hvis du ikke har prøvet det endnu, kan det altså varmt anbefales! Det er den slags tilbehør, som er blevet lavet aller flest gange hjemme hos mig, og jeg er sikker på, at det vil blive lavet mange gange endnu.

Så da jeg skulle lave tilbehør den anden dag og havde (og stadig har) æbletræet fyldt med æbler, fik jeg ideen til en lidt anden version. Nemlig denne. Ovnristet blomkålssalat med både ovnbagte og friske æbler, rucola og ristede mandler. Det er super simpelt og en rigtig god måde at få brug nogle grøntsags- eller frugtrester fra køleskabet. Salaten kan du servere til det meste. Jeg serverede den til nogle lækre kyllingefrikadeller.

Du kan finde endnu flere blomkålsopskrifter lige her.

Ovnristet blomkålssalat med æbler, karry og ristede mandler photo IMG_5996_zpsxew1dg9i.jpg Ovnristet blomkålssalat med æbler, karry og ristede mandler photo IMG_5995_zpsn5ua4pff.jpg

Ovnristet blomkålssalat med æbler, karry og ristede mandler (tilbehør til 3)

 • 1/2 stort blomkål
 • 3 spsk olie
 • 1 stor spsk karry
 • 2 små æbler
 • 2 håndfulde rucola
 • 1 lille håndfuld mandler
 • saft fra 1/2 citron

 

Så nemt er det: Start med at brække det halve blomkålshoved i små buketter. Rør olie sammen med karry og vend det med blomkålsbuketterne. Kom det på et fad med bagepapir og giv det 30 minutter ved 200 grader. Skær æbler i skiver, gem 1/4 og kom resten ind i ovnen til blomkålen i de sidste 5 minutter og lad det riste med. Rist samtidigt mandler ved siden af fadet, imens æblerne er inde.

Skyl rucola. Tag både fad og mandler ud efter de 30 minutter og hak mandlerne groft. Vend rucola med ovnristet blomkål og æbler og citronsaft. Drys med mandler og de friske æbleskiver.

 • Reply
  Lulu
  28. marts 2017 at 18:09

  De må prøves i aften – har lige et blomkål, som skal bruges og de lækreste økologiske mandler, der smager allerbedst lige ristet af på panden – tak for idéen og din fantastisk inspirerende blog.
  🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   28. marts 2017 at 20:30

   Tak for din søde besked Lulu!
   Jeg håber, at salaten falder i god jord 😉

Svar