Sprøde boller med birkes

26. september 2015

Boller med birkesJeg ved godt, at der efterhånden er en del bolle-opskrifter på bloggen. Men jeg har fuldstændig glemt at dele denne. Sprøde boller med birkes. Man kan vel godt kalde det min ‘go-to’ opskrift, når det kommer til nemme morgenboller. De skal nemlig bare lige hurtigt røres sammen aftenen før og næste morgen klattes ud på en bageplade, drysses med masser af birkes og bages i ovnen. Jeg sidder faktisk nede i Paris lige nu sammen med min søde mor, hvor vi traver byen tynd, spiser en masse lækker mad og kigger på pæne bygninger. Det betyder dog ikke, at jeg vil snyde jer for en lille opskrift til weekenden – for du skal da have koldhævede morgenboller i morgen tidlig, skal du ikke? 😉

Disse boller er nemlig perfekte om morgenen. De er sprøde udenpå, bløde indeni og drysset med fine blå birkes på toppen. Allerbedst lune med tandsmør eller ost og marmelade og så selvfølgelig en STOR kop the. Bollerne er dog stadig gode flere dage efter og kan også sagtens fryses ned og tages op til madpakker eller når ‘friskbagt bolle-sulten’ melder sig.

Find endnu flere bolleopskrifter lige her.

Boller med birkesBoller med birkes

Sprøde boller med birkes (ca 12 boller)

  • 5 dl koldt vand
  • 6 g gær
  • 7 g salt
  • 1 tsk honning
  • 150 g grahamsmel (eller andet fuldkornsmel)
  • 450 g hvedemel
  • birkes

Så nemt er det: Rør gær og honning ud i vandet og tilsæt salt. Bland grahamsmel og hvedemel i en skål og ælt det i dejen lidt ad gangen (gerne på røremaskine – jeg bruger denne (affiliate link), der er super god til prisen). Ælt i 5-10 minutter. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og kom den i køleskabet natten over.

Klat 12 boller ud på en bageplade med bagepapir og drys med blå birkes. Lad dem efterhæve i 30 minutter, imens ovnen bliver varm (220 grader) og giv så bollerne cirka 15 minutter i ovnen.

  • Reply
    Kitte
    28. september 2015 at 7:47

    Godmorgen
    Lyder nemt og lækkert… Jeg bliver bare lige lidt i tvivl…skal der virkelig kun bruges 6 gram gær!?

    • Reply
      Anna
      28. september 2015 at 15:59

      Hej Kitte.
      De er super nemme, og du har læst helt rigtigt!
      Man skal nemlig kun bruge en lille smule gær, når de koldhæver i køleskabet over natten 😉
      kh Anna

  • Reply
    Nemme, koldhævede morgenboller | LifeByNan
    11. oktober 2015 at 16:38

    […] fik lyst til nybagte boller til morgenmad, kom jeg derfor i tanke om en opskrift jeg havde set på Annas inspirerende blog. Opskriften virkede simpel og bollerne så fantastisk lækre ud. Bollerne skulle koldhæve, hvilket […]

  • Reply
    naporostwlosow.pl
    14. oktober 2015 at 16:55

    Hmm is anyone else having problems with the images on this blog loading?
    I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog.
    Any feedback would be greatly appreciated.

    • Reply
      Anna
      14. oktober 2015 at 18:30

      Hey! I’m sorry, but I’m not having any problems with it…
      Is it still not working?

Svar