Go Back
Udskriv
Opskriftsbillede
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
Boller med birkes
Lækre, sprøde og saftige boller med birkes. Dejen koldhæves natten over, så det kunne ikke være nemmere. Vil du ikke koldhæve, kan du læse mine tips ovenover.
5
fra 1 stemme
Servings:
12
stk
Forberedelse
15
minutter
min
Tilberedelse
15
minutter
min
10
timer
t
Ingredienser
5
dl
vand
(koldt )
6
g
gær
7
g
salt
1
spsk
honning
150
g
grahamsmel
(eller andet fuldkornsmel)
450
g
hvedemel
birkes
Fremgangsmåde
Rør gær og honning ud i vandet og tilsæt salt.
Ælt grahamsmel og hvedemel i dejen lidt ad gangen (gerne på røremaskine). Ælt i 5-10 minutter.
Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og kom den i køleskabet natten over.
Klat 12 boller ud på en bageplade med bagepapir og drys med blå birkes.
Lad dem efterhæve i 30 minutter, imens ovnen bliver varm (220 grader).
Bag bollerne i cirka 15 minutter i ovnen.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest