Spinat-æggewrap med laks, avocado og pesto

25. august 2015

 photo IMG_5640_zpsliuxfjr1.jpgDet er ikke længe siden, at jeg fortalte, at jeg havde fundet mig en ny favorit frokost. Men jeg må sige, at denne spinat-æggewrap er en stærk konkurrent. Ideen opstod, da jeg havde en veninde på besøg, og vi skulle lave frokost. Vi kiggede lidt i køleskabet, havde mest lyst til noget med æg og fandt også frisk spinat, røget laks, pesto og avocado, og hermed blev denne sunde og ikke mindst lækre frokost lavet og derefter indtaget i solen.

Opskriften er egentlig forholdsvis simpel. Den består af en æggepandekage / æggewrap med frisk spinat. På æggepandekagen er der smurt pesto, most avocado med citron, frisk spinat og røget laks, og så er den rullet sammen til en wrap. Wrappen fungerer perfekt både som hjemme-frokost eller på madpakken. Hvis du har lyst til at eksperimentere, er jeg sikker på, at du nærmest vil kunne komme alt i denne æggewrap. Jeg kunne forestille mig at en version med kylling, hummus og rucola eller parmaskinke, soltørret tomatpesto og mozzarella kunne smage virkelig godt. Og hvis du skulle have en rest af aftensmaden tilbage, fx chili con carne, ovnbagte grønsager, guacamole, deller eller lignende, så smid dem i en æggewrap dagen efter.

Find endnu flere frokostopskrifter lige her.

Spinat-æggewrap med laks, avocado og pesto photo IMG_5624_zpsthzmgz29.jpg

Spinat-æggewrap med laks, avocado og pesto photo IMG_5633_zpsgr5yb4b8.jpgSpinat-æggewrap med laks, avocado og pesto photo IMG_5639_zpscil0odum.jpg

Spinat-æggewrap med laks, avocado og pesto (til 2 personer)

 • æggewrap: 4 æg
 • 1 håndfuld frisk spinat
 • 1 dl mælk
 • 2 spsk fuldkornsmel
 • salt + peber + smør
 • fyld: 1 avocado
 • citronsaft
 • pesto (gerne hjemmelavet)
 • 100 g røget laks
 • frisk spinat

 

Så nemt er det: Start med at lave dine æggewraps ved at skylle spinat og hakke det lidt groft. Pisk det sammen med æg, fuldkornsmel, mælk, salt og peber. Varm en stor pande op til middel-høj varme, kom 1/2 tsk smør på og lad det smelte. Hæld halvdelen af æggemassen på panden, lad den sætte sig, skru ned på lav varme og dæk panden med staniol (på denne måde sætter æggen sig også ovenpå). Tag staniolen af og brug så en palet til forsigtigt at løsne æggepandekagen fra bunden. Vip den ud på en tallerken og lav så den anden pandekage på samme måde.

Færdiggør frokosten ved at mose avocado med lidt citronsaft, salt og peber. Smør æggepandekagerne med pesto og avocadomos og fordel lidt friske spinatblade og laks over – pas på med at fylde den for meget. Rul den sammen til en wrap og spis!

 • Reply
  Josefine
  27. august 2015 at 8:35

  Ej, jeg havde slet ikke set du var nomineret til Blogprisen :O Stort tillykke! Hvor er du altså bare sej! Jeg tror liiiiige jeg skal ind og lægge en stemme 😉
  De her wraps ser forresten helt fantastiske ud! Jeg kan desværre ikke tåle æg, men hvis jeg kunne var de her helt sikkert på menuen til frokost i dag!

  • Reply
   Anna
   27. august 2015 at 23:25

   Tak Josefine – hvor er du bare sød! :*
   De var virkelig også gode – ej kan du ikke tåle æg? Øv altså…
   Du må næsten lige finde på et alternativ 😉

Svar