Macarons med citron og hvid chokoladeganache

Macarons med citron og hvid chokoladeganache photo IMG_5136_zpsltttabll.jpg
Det er ved at være et stykke tid siden, min veninde og jeg gik i køkkenet for at lave disse macarons med citron. Jeg har allerede lavet en lækker version med mørk chokoladeganache, den kan du finde lige her, men vi ville gerne prøve noget nyt. Vi er begge vilde med citron og hvid chokolade, så vi tænkte, at en kombination af disse 2 jo umuligt kunne blive dårligt. Og det blev det virkelig heller ikke, hvis jeg selv skal sige det 😉 Jeg tror, at der er mange, der frygter macarons lidt, fordi det virker svært – er du mon en af dem? Det var jeg ihvertfald, før jeg gav mig i kast med dem. Men jeg kan fortælle dig, at så længe du følger opskriften, så er det faktisk hverken særlig svært eller tidskrævende. Jeg synes derimod, at det er virkelig hyggeligt at lave macarons.

Men lad os nu komme tilbage til det, indlægget jo virkelig handler om. Disse LÆKRE macarons med citron og hvid chokoladeganache. Kombinationen af 2 sprøde og søde makronkager trykket sammen om en blød, cremet hvid chokoladeganache med revet citronskal, det fungerer altså bare. Citronen giver et let syrligt twist, der bryder den ellers lidt søde macaron. Og så er det bare så fine at se på!Jeg har allerede lavet dem flere gange, og jeg kan kun anbefale dig om at gøre det samme. Hvis du selv har lyst til at eksperimentere, kan du sagtens gøre det. Du kan fx skifte citron ud med lakridspulver, hvid chokolade ud med lys eller mørk osv.

Macarons med citron og hvid chokoladeganache photo IMG_5129_zpsnmfi9yw6.jpg
 photo IMG_5139_zpsize2xizj.jpg
Macarons med citron og hvid chokoladeganache photo IMG_5134_zpsfrtmekf7.jpg

Macarons med citron og hvid chokoladeganache (cirka 15 stk)

  • 215 g flormelis
  • 100 g mandelmel (eller 100 g meget fintblendede, smuttede mandler)
  • 80 g æggehvider, stuetempererede 
  • 20 g sukker
  • 85 g hvid chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • skal fra 2 øko citroner

 

Så nemt er det: Du skal starte med at lave chokoladeganachen. Hak chokolade fint og kom det i en lille skål. Varm fløde op i en gryde og tag det af, lige før fløden koger. Hæld fløden over chokoladen og rør, til det er smeltet. Riv skal fra citronen fint på et rivejern og kom det i chokoladecremen, og stil den så på køl i et par timer.

Imens ganachen køler af, skal du lave selve ‘makronerne’. Start med at piske æggehviderne næsten stive i en ren skål. Kom herefter sukkeret i lidt ad gangen, imens du pisker, til hviderne er helt stive. Det tager et par minutter. Sigt flormelis og bland det forsigtigt med mandelmelet. Vend det forsigtigt i æggehviderne lidt ad gangen, indtil du har en homogen masse.

Kom nu denne marengs i en sprøjtepose med en rund tyl og sprøjt 30 runde cirkler ud på en bageplade med bagepapir. De skal være cirka 3,5 cm i diameter. Bank bagepladen ned i bordet 2-3 gange for at fjerne eventuelle lufthuller. Lad dem hvile i 30 minutter og bag dem derefter i 15-17 minutter ved 160 grader. Lad dem afkøle på bagepladen i et par minutter og brug derefter en palet til forsigtigt at komme dem over på en rist for at køle helt af.

Når macarons’ne er kolde, skal du tage ganachen ud af køleskabet og piske den, til du har en cremet ganache. Det tager ikke lang tid, og det må endelig ikke blive overpisket. Kom ganachen i en sprøjtepose med tyl og sprøjt den så ud på hver anden macaron. Kom den anden macaron ovenpå og tryk dem så forsigtigt sammen. Opbevar dem i en lufttæt boks på køl og lad dem gerne stå her et par timer, inden du serverer.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments