Spinatboller med mandler

28. juni 2015

Spinatboller med mandler photo IMG_5123_zps0w9vfb8j.jpg
Nu er alle eksamener overstået, jeg har fået huen på og fejret det i mange dage. Det har virkelig været skønt, og jeg ville ønske, at jeg kunne opleve det hele igen! Men nu er jeg tilbage med en opskrift på nogle lækre spinatboller med mandler, som jeg bagte og havde med til de skriftlige eksamener for et par uger siden. Det gjorde, at der lige var en god frokost at se frem til, når jeg sad og svedte over opgaver.

Bollerne er koldhævede og super nemme at lave. De er sprængfyldt med sunde vitaminer fra spinaten og sprøde, hele mandler. Spinatsmagen er overhovedet ikke overdøvende, selvom den dog godt kan smages. Men det gør slet ikke noget, hvis du spørger mig 😉 Bollerne er gode til madpakken og kan sagtens fryses ned. De kan især anbefales med kylling, salat, agurk og philadelphia som på ovenstående billede eller måske med ost, der går godt sammen med mandlerne. En kombination med laks, spinat og flødeost kunne også være lækkert.

Find endnu flere opskrifter på brød og boller lige her.

Spinatboller med mandler photo IMG_5096_zpssyrethuf.jpg
Spinatboller med mandler photo IMG_5116_zpspyux5vhd.jpg

Spinatboller med mandler (12 stk)

  • 12 g gær
  • 450 ml lunkent vand
  • 275 g frossen spinat, optøet
  • 1 tsk salt
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mandler
  • ca 300 g hvedemel (jeg brugte ølandshvede)
  • 200 g fuldkornshvedemel

Så nemt er det: Start med at røre vand og gær sammen. Tryk al væsken ud af den optøede spinat og rør det i vandet sammen med salt, havregryn og hele mandler. Ælt derefter melet i lidt ad gangen, jeg brugte en røremaskine – denne (affiliate link), der er super god til prisen. Ælt i 5 minutter. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og sæt dejen på køl natten over eller i minimum 8 timer.

Tænd ovnen på 220 grader over- undervarme. Klat boller op på en bageplade med bagepapir og bag dem i cirka 18-20 minutter, til de er blevet lidt sprøde på bunden.

    Svar