Mazarinkage med hindbær og hvid chokolade

26. april 2015

Mazarinkage med hindbær og hvid chokoladeHar du også mest lyst til at blive inde i dag, væk fra det grå og kedelige vejr, og i stedet bage en lækker kage? Så kan jeg anbefale denne mazarinkage med hindbær og hvid chokolade. Sprød i kanten, svampet i midten, syrlige hindbær, marcipan og store stykker af hvid chokolade + en hemmelig ingrediens… Jeg havde tænkt over, om det var muligt at tilføje den, og jeg kan sige, at det passer virkelig godt til. Jeg har før lavet en blåbærmazarin med mørk chokolade, og denne mazarinkage med hindbær er en variation af den.

Det er en lækker mazarinkage, der er (smør)-sprød i kanten, nærmest fudgy-lignende konsistens i midten med en sød marcipansmag og fyldt med syrlige hindbær og store stykker af hvid chokolade. Og så tilbage til den hemmelige ingrediens: banan, som jeg har tilsat i et forsøg på at erstatte noget af sukkeret. Det giver en mild banansmag og en mere svampet konsistens i selve kagen – og det fungerer altså rigtig fint.

Find endnu flere opskrifter med bær lige her.

Mazarinkage med hindbær og hvid chokoladeMazarinkage med hindbær og hvid chokolade

Mazarinkage med hindbær og hvid chokolade

  • 170 g smør, blødt
  • 100 g sukker
  • 150 g marcipan, groftrevet
  • 2 modne bananer
  • 100 g mel
  • 100 g hvid chokolade
  • 3 æg
  • 150 g hindbær, frosne eller friske

 

Så nemt er det: Start med at piske blødt smør og sukker i et par minutter og pisk derefter groftrevet marcipan i. Mos bananerne i en skål og pisk det i smør-blandingen. Pisk æggene i ét ad gangen og vend herefter melet i med en dejskraber. Hak chokoladen groft og vend dem i dejen. Kom dejen i en 22 x 22 form med bagepapir og fordel hindbær ved at trykke dem godt ned rundt omkring i dejen. Hvis du bruger frosne, skal du lige lade dem tø lidt, inden du kommer dem i dejen. Glat toppen ud med dejskraberen, så det meste af hindbærrene bliver dækket af dej.

Bag kagen ved 180 grader i cirka 40-45 minutter. Skru eventuelt lidt ned til sidst, hvis kagen bliver for mørk. Lad kagen afkøle lidt på bordet og derefter gerne i køleskab et par timer.

 

    Svar