Bagt grød med æbler a la æblekage

23. april 2015

Bagt grød med æbler a la æblekageJeg er altså fan af bagt grød. I alle varianter. Da jeg hørte om det første gang, må jeg dog indrømme, at det lød lidt for underligt. Men i dag er jeg ret vild med det og har længe haft lyst til at prøve en bagt grød med æbler a la “æblekage”-version. På bloggen kan du allerede finde en bagt gulerodskage-grød + en anden variant med bær, kokos og nøddeknas.

I denne version er der tilsat æbler, som giver en dejlig saftighed til grøden. Derudover har jeg også tilføjet rosiner og krydret grøden med kanel, kardemomme og ingefær. På toppen er der drysset grofthakkede valnødder vendt med kokosolie og akaciehonning, hvilket giver et sprødt og karamelliseret element. Alt i alt en bagt grød med et lækkert æblekage-touch. Det er lidt ligesom at spise (sund) kage til morgenmad og gør helt klart en weekendmorgen lidt mere luksus – og så er det oven i købet meget nemt at lave.

Find endnu flere opskrifter på bagt grød lige her.

Bagt grød med æbler a la æblekage

Du kan også:

  • bruge andre frugter i stedet for æblet, som fx pærer, friske bær, revet gulerod.
  • tilsætte andre krydderier som vanilje, lakrids, citronskal.
  • erstatte rosiner med tørrede tranebær, dadler eller figner.
  • lave dobbelt portion af den sprøde topping.
  • bruge mandler, hasselnødder eller lignende i stedet for valnødder.

Bagt grød med æbler a la æblekage

Bagt grød med æbler a la æblekage (til 4 personer)

  • 5 dl havregryn (gerne grovvalsede)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 stor tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1 nip salt
  • 5 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 håndfuld valnødder
  • 3/4 dl rosiner
  • 2 små/medium æbler eller 1,5 stort

Så nemt er det: Start med at blande havregryn, bagepulver, salt og krydderier i en skål. Pisk æg og mælk sammen i en anden skål. Skær æblerne i tern og hak valnødderne groft. Smelt eventuelt kokosolie i 20 sekunder i mikroovnen og rør det sammen med honning og valnødderne. Smør en form (ca. 22 x 22 cm) med lidt kokosolie og kom æbleternene i. Fordel rosiner udover, derefter havregrynsblandingen, ægge/mælke-blandingen og til sidst valnødderne. Pynt gerne med skiver af æbler på toppen.

Bag grøden i ovnen ved 180 grader i cirka 30-35 minutter. Lad det afkøle i 5 minutter og server, evt. med lidt kold mælk til.

  • Reply
    Pernille
    24. april 2015 at 13:58

    Hvornår skal havregryn/krydderiblandingen i formen? 🙂 Ser lækkert ud…

    • Reply
      Anna
      24. april 2015 at 21:00

      Tak Pernille, det havde jeg fuldstændig misset 😉
      Fejlen er rettet nu og havregrynsblandingen skal i efter æbler og rosiner.

  • Reply
    Josefine
    29. april 2015 at 8:49

    Mmm, hvor ser det godt ud 🙂

    • Reply
      Anna
      29. april 2015 at 11:29

      Tak Jose! Det var virkelig også en lækker morgenmad
      – lidt som at spise kage til morgenmad, bare på den sunde måde 😉

Svar