Honningbagt laks med nødder

Honningbagt laks med nødder

Jeg må nok indrømme, at jeg er en ret stor fan af denne lækre fisk – der er ikke meget, der slår et simpelt stykke frisk, ovnbagt laks. Det er en ret fed fisk, der er rig på sunde omega 3-fedtsyrer, og den er super anvendelig, fordi den kan bruges i mange forskellige retter. Og jeg synes klart, at honningbagt laks er en af de bedste måder at servere den. Billedet giver på ingen måde opskriften credit – den smager fantastisk!

Opskrift på honningbagt laks

Opskriften på honningbagt laks med sprøde nødder er faktisk oprindeligt min mors ide. Den er virkelig simpel og super lækker. Laksen er smurt med lidt akaciehonning og toppet med grofthakkede hasselnødder, der bliver dejligt sprøde inde i ovnen. Kombinationen af den fede laks med den søde honning, ristede hasselnødder og flagesalt er bare meant to be. Du kan sagtens bruge andre nødder eller kerner som mandler, valnødder eller solsikkekerner. Hvis du ikke kan finde et stort stykke laks, kan du også lave retten med 4 små laksefileter.

Opskrifter med laks

Har du brug for inspiration til andre lakseretter, kan jeg anbefale disse:

Honningbagt laks med nødder
Honningbagt laks med nødder

Honningbagt laks med nødder

Lækker honningbagt laks med hasselnødder. En simpel opskrift der passer perfekt med en god salat og lidt brød til.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse20 min

Ingredienser

  • 1 laksefilet (af 500-600 gram eller 4 små laksefileter (uden ben))
  • 2 spsk akaciehonning
  • dl hasselnødder
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Du kan både vælge at fjerne skindet, men du kan også sagtens lade det blive på.
  • Placer laksen i et ildfast fad med bagepapir.
  • Smør akaciehonningen ud på laksen.
  • Hak hasselnødderne groft og fordel dem oven på den honningsmurte laks.
  • Drys med flagesalt og peber og bag laksen ved 200 grader i cirka 20 minutter, til laksen er netop gennembagt.
  • Husk: hvis du bruger 4 mindre laksefileter, skal de have mindre tid i ovnen.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments