Havregrynscookies med hvid chokolade og havsalt

17. januar 2015

Havregrynscookies med hvid chokoladeJeg er en kæmpe fan af cookies, og denne version med havregryn, hvid chokolade og havsalt er klart med i top 3 af de bedste cookies, jeg har smagt. Mine favorit cookies er stadig chocolate chip cookies, men disse havregrynscookies med hvid chokolade er klart en værdig konkurrent til dem. Jeg har fået inspiration herfra.

Jeg kan godt love for, at disse cookies er L-Æ-K-R-E! Havregrynene giver cookies’ne en chewy konsistens, mens kanten stadig er sprød – sammen med de store stykker af hvid chokolade og flager af havsalt bliver det en utrolig god kombi, der kan gøre enhver mave glad.

Find endnu flere opskrifter på cookies og småkager lige her.

Havregrynscookies med hvid chokoladeHavregrynscookies med hvid chokolade

Havregrynscookies med hvid chokolade og havsalt (12 store cookies)

  • 80 g mel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/3 tsk natron
  • 1 knps salt
  • 1 vaniljestang
  • 115 g blødt smør
  • 140 g rørsukker
  • 30 g brun farin
  • 120 g havregryn, grovvalsede
  • 100 g hvid chokolade
  • 1 lille æg
  • havsalt

 

Så nemt er det: Start med at piske smør, rørsukker og brun farin lyst og luftigt. Pisk derefter ægget med. Skrab kornene af vaniljestangen og rør også dem med. Bland mel, bagepulver, natron og salt i en anden skål og rør indholdet fra de 2 skåle sammen. Hak den hvide chokolade groft og vend det i dejen sammen med havregrynene. Kom dejen i køleskabet i 20 minutter.

Tril 12 kugler af dejen og fordel dem på en bageplade med bagepapir med god plads imellem (de flyder meget ud). Giv dem et let tryk med fingerspidserne og drys hver kugle med en smule havsalt. Bag dem i cirka 18 minutter ved 175 grader til de er sprøde og gyldne i kanten. Lad dem hvile 10 minutter på bagepladen og overfør dem til en bagerist, så de kan køle af. Opbevar dine havrecookies i en lufttæt boks.

  • Reply
    Jette Rosendal
    17. januar 2015 at 23:16

    Hej Anna. Det er virkelig en lækker opskrift du har lagt ud her. Den skal vist snart afprøves i mit køkken 🙂
    god weekend. Venlig hilsen Jette

    • Reply
      Anna
      18. januar 2015 at 10:22

      Hej Jette, det er jeg glad for at høre!
      Jeg håber, at du kan lide dem – de er nemlig ret gode 😉
      kh Anna

  • Reply
    Emmy
    4. februar 2016 at 20:21

    Hej Anna! Disse cookies er HELT fantastiske! Skal helt sikkert prøves igen!!!! (de blev alle spist på 15 min:)

    • Reply
      Anna
      5. februar 2016 at 10:27

      Ej det er jeg glad for at høre Emmy! Det kan kun være et godt tegn, når de forsvinder så hurtigt 😉
      Kram Anna

  • Reply
    Linda
    30. oktober 2016 at 13:40

    Fantastisk lækker opskrift! Dog halverede jeg bagetiden og bagte dem øverst i ovnen ved varmluft.

    • Reply
      Anna Bartels
      30. oktober 2016 at 13:47

      Uh tak for tip Linda!
      Jeg er glad for, at de blev gode 🙂

  • Reply
    Pia
    21. marts 2018 at 20:56

    Mums 😘

    • Reply
      Anna Bartels
      22. marts 2018 at 13:39

      Tak Pia ♡

Svar