Havregrynscookies med hvid chokolade og havsalt

Havregrynscookies med hvid chokoladeJeg er en kæmpe fan af cookies, og denne version med havregryn, hvid chokolade og havsalt er klart med i top 3 af de bedste cookies, jeg har smagt. Mine favorit cookies er stadig chocolate chip cookies, men disse havregrynscookies med hvid chokolade er klart en værdig konkurrent til dem. Jeg har fået inspiration herfra.

Jeg kan godt love for, at disse cookies er L-Æ-K-R-E! Havregrynene giver cookies’ne en chewy konsistens, mens kanten stadig er sprød – sammen med de store stykker af hvid chokolade og flager af havsalt bliver det en utrolig god kombi, der kan gøre enhver mave glad.

Find endnu flere opskrifter på cookies og småkager lige her.

Havregrynscookies med hvid chokoladeHavregrynscookies med hvid chokolade

Havregrynscookies med hvid chokolade og havsalt (12 store cookies)

 • 80 g mel
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 1/3 tsk natron
 • 1 knps salt
 • 1 vaniljestang
 • 115 g blødt smør
 • 140 g rørsukker
 • 30 g brun farin
 • 120 g havregryn, grovvalsede
 • 100 g hvid chokolade
 • 1 lille æg
 • havsalt

 

Så nemt er det: Start med at piske smør, rørsukker og brun farin lyst og luftigt. Pisk derefter ægget med. Skrab kornene af vaniljestangen og rør også dem med. Bland mel, bagepulver, natron og salt i en anden skål og rør indholdet fra de 2 skåle sammen. Hak den hvide chokolade groft og vend det i dejen sammen med havregrynene. Kom dejen i køleskabet i 20 minutter.

Tril 12 kugler af dejen og fordel dem på en bageplade med bagepapir med god plads imellem (de flyder meget ud). Giv dem et let tryk med fingerspidserne og drys hver kugle med en smule havsalt. Bag dem i cirka 18 minutter ved 175 grader til de er sprøde og gyldne i kanten. Lad dem hvile 10 minutter på bagepladen og overfør dem til en bagerist, så de kan køle af. Opbevar dine havrecookies i en lufttæt boks.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments