Koldhævede æbleboller

Koldhævede æblebollerJeg er ret vild med duften af friskbagte boller om morgenen, og denne version af æbleboller er vist blevet en ny favorit. Vi har en masse æbler tilbage fra æbletræet i haven, og de er nu blevet brugt i bolledej. Det blev til de lækreste sprøde, koldhævede æbleboller med en god saftighed fra de revne æbler.

Koldhævede boller er en super nem måde at bage på. Du skal bare lave dejen aftenen før, sætte den i køleskabet og tage den ud næste morgen og bage bollerne. Jeg har kommet revne æbler i dejen, som giver en god fugtighed til bollerne. Derudover har jeg også tilføjet kardemomme, fuldkornsmel og toppet med græskarkerner. Alt i alt nogle virkelig lækre boller med sprød bund og top, der holder sig saftige i lang tid.

Find endnu flere opskrifter på brød og boller lige her.

Koldhævede æblebollerKoldhævede æbleboller

Koldhævede æbleboller (12-14 stk.)

  • 3 dl lunkent vand
  • 12 g gær
  • 1 lille tsk salt
  • 1 stor tsk stødt kardemomme
  • 1 dl A38 (eller anden neutral yoghurt)
  • 2 æbler, mellemstørrelse
  • 100 g fuldkornsmel
  • 1 dl havregryn
  • ca. 400 g hvedemel
  • græskarkerner

Så nemt er det: Start med at røre gæren ud i det lunkne vand i en røremaskine eller en skål. Jeg bruger denne røremaskine (affiliate link), der er super god til prisen. Riv æbler groft på et rivejern. Tilsæt A38, salt, kardemomme, revne æbler, havregryn og fuldkornsmel til gær og vand og rør godt. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen. Ælt gerne dejen i 5 minutter. Dejen skal ende stadig at være en smule klistret, det er meningen. Dæk skålen med et viskestykke, og kom skålen i køleskabet natten over.

Næste morgen tager du dejen ud af køleskabet og klatter 12-14 boller ud på en bageplade. Jeg har en bageplade med små huller (som du kan se på billederne), hvor jeg ikke bruger bagepapir. Det giver bollerne en sprød bund. Men du kan også komme dem på en normal bageplade og eventuelt smøre pladen med en smule olie, så bollerne ikke hænger fast. Drys bollerne med græskarkerner. Varm ovnen til 230 grader over- undervarme, og bag bollerne i den varme ovn i cirka 18-20 minutter, til de er sprøde og gyldne. Spis dem fx lune med smør eller ost.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments