Kokostoppe med citronskal og mørk chokolade

Sprøde kokostoppe med citron og chokoladeDe bedste kokostoppe, jeg nogensinde har smagt, er dem fra Emmerys. Jeg har derfor været i køkkenet for at prøve at efterligne. De blev faktisk utrolig tætte på originalen, og så kan de oven i købet laves på ingen tid. Så hvis du elsker kokos, elsker chokolade og elsker citron, ja så er disse helt klart også noget for dig.

Det lækre ved disse kokostoppe er, at de bliver sprøde uden på og en smule karamelliserede i bunden, imens det indeni er saftigt og lækkert. Jeg har tilføjet revet citronskal, fordi jeg elsker smagen, og så har jeg toppet med knasende mørk chokolade og kokosflager – hvis du er mere til appelsinskal, lys chokolade eller bare helt enkle kokostoppe, kan det også sagtens fungere.

Hvis du er interesseret har jeg også tidligere forsøgt mig med en sund version af kokostoppe, som du kan finde opskriften på lige her.

Find også flere opskrifter med kokos lige her.

Sprøde kokostoppe med citron og chokolade

Sprøde kokostoppe med citron og chokolade

Sprøde kokostoppe med citron og chokolade (8 mellemstore)

  • 125 g kokosmel
  • 100 g rørsukker
  • 2 æggehvider (ca. 75 g)
  • fintrevet skal fra 1 øko citron
  • 50 g mørk chokolade
  • evt. kokosflager

 

Så nemt er det: Start med at røre kokosmel og sukker sammen i en skål. Kom også æggehvider og citronskal i og rør det godt sammen med en ske. Brug skeen til at fordele 8 kokostoppe på en bageplade med bagepapir og bag dem i 8-10 minutter ved 215 grader varmluft, skru lidt ned hvis de bliver for mørke. Lad dem køle helt af.

Smelt den mørke chokolade over vandbad og dyp de afkølede kokosmakroner i den smeltede chokolade – du kan også fordele chokolade med en teske over kokostoppene. Drys evt. med kokosflager og lad chokoladen stivne. Opbevar kokostoppene på køl i en lufttæt beholder.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments