Sund spinattærte med porrer og feta

1. oktober 2014

Spinattærte med porrer og fetaTærter er nok en af mine yndlings retter, jeg kan få til frokost. Tit er tærtedej fyldt med smør, hvilket jeg ikke er helt fan af, og derfor har jeg lavet denne sundere version helt uden smør, men til gengæld med skyr og en smule olie. En spinattærte med porrer og feta.

Det gode ved tærter er, at de kan varieres alt efter, hvad du har i køleskabet, om det så er fisk, kylling, grøntsager eller ost, så kan næsten alt puttes i en frokosttærte. Denne tærte er en vegetarisk version med porrer, frisk spinat og feta, og den er helt perfekt til madpakken eller til aftensmad med en salat som tilbehør.

Find endnu flere opskrifter på tærte lige her.

Spinattærte med porrer og fetaSpinattærte med porrer og feta

Spinattærte med porrer og feta

  • Dej: find nem opskrift og fremgangsmåde lige her
  • Fyld: 2 porrer
  • 2 store håndfulde frisk spinet, skyllet
  • et godt stykke feta, fra blok
  • 4 æg
  • 1,5 dl creme fraiche eller skyr
  • 0,5 dl mælk
  • salt og peber

Så nemt er det: 
Følg fremgangsmåde og opskrift her, til tærtebunden har været i ovnen i 10-12 minutter. Jeg bruger en silikone tærteform a la denne. Lav fyldet imens tærtebunden er i ovnen. Skyl porrerne godt og skær dem i skiver, skyl dem evt. igen for at fjerne al jord. Damp porrerne i 5-10 minutter under låg i en gryde ved svag varme med en smule vand, til de er møre. Pres overskydende vand fra i en si. Damp også spinaten under låg i en gryde med en smule vand, til det er faldet sammen og pres også overskydende vand fra i en si. Pisk æg, creme fraiche/skyr, mælk, salt og peber sammen i en skål. Skær feta i tern.

Kom dampet porrer og spinat på den let bagte tærtebund, fordel fetatern ovenpå og hæld æggemassen udover. Drys med salt og peber og bag tærten i ved 200 grader i 25-30 minutter.

Spinattærte med porrer og feta

  • Reply
    Amalie
    2. oktober 2014 at 20:13

    Ser så godt ud Anna! 🙂
    Amalie, sundesager.dk

    • Reply
      Anna
      3. oktober 2014 at 13:42

      Tak Amalie :*
      – det er også lækkert!

  • Reply
    Rakel
    10. februar 2016 at 14:52

    Opskriften ser rigtig god ud 🙂 (Hvor skaffer man frisk spinet? De er almindeligvis ret gamle… :-D)

    • Reply
      Anna
      10. februar 2016 at 15:20

      Tak Rakel – den smager også godt!
      Frisk spinat kan du få i de fleste supermarkeder. Jeg har i hvert fald (næsten) aldrig problemer med at finde det 🙂

  • Reply
    Sabine
    9. juli 2017 at 16:48

    Kan tærten fryses?

    • Reply
      Anna Bartels
      9. juli 2017 at 18:48

      Ja det kan den sagtens 🙂

Svar

Instagram