Figentærte med hindbær og marcipan

Figentærte med friske hindbær og marcipan

Jeg har en stor svaghed for friske figner, og det er nu, de skal nydes og spises i alle mulige varianter. Jeg har længe drømt om at lave en figentærte med dem og blev helt inspireret, da jeg fandt dem i supermarkedet. Jeg tænkte nemlig straks på en sød tærte med sprød bund og marcipanfyld. Det er altså virkelig godt.

Opskrift på figentærte

Denne figentærte er fyldt med friske figner, hindbær og masser af marcipan! GUF! Den er aller bedst, når den har stået på køl og er blevet helt kold og så serveret med en skefuld creme fraiche/skyr eller en kugle vaniljeis, hvis det skal være luksus versionen. Generelt er jeg faktisk ret vild med søde tærter. Hvis du også er det, kan jeg bestemt anbefale dig at tjekke min æbletærte med mazarin og nøddekaramel, min citrontærte med marengs eller min rabarbertærte med frangipane og hvid chokolade ud.

Figentærte med friske hindbær og marcipan
Figentærte med friske hindbær og marcipan

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

figentærte med hindbær og marcipan

Figentærte med hindbær og marcipan

En lækker tærte med sprød bund, friske figner og hindbær og et marcipanfyld. Opskriften er nok til 8 personer og smager skønt med en klat cremefraiche eller flødeskum til.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse30 min
Tilberedelse30 min
Køletid30 min
I alt1 t 30 min

Ingredienser

Sød tærtedej

  • dl hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 120 g smør
  • 1 æggeblomme

Fyld

  • 100 g smør
  • 70 g rørsukker
  • 125 g marcipan
  • 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • 4 friske figner
  • 100 g friske hindbær

Køkkenudstyr

  • Tærteform

Fremgangsmåde

Tærtebund

  • Bland hvedemel og flormelis i en skål og smuldr smørret i med hænderne til en crumble-lignende konsistens.
  • Saml dejen godt med æggeblommen og kom det på køl i 30 minutter.
  • Tag dejen ud af køleskabet og pres det ned i en tærteform med hænderne – sørg for at dejen kommer godt op ad kanterne.
  • Prik bunden mange steder med en gaffel (så den ikke hæver op i ovnen) og bag tærtebunden i 10 minutter ved 190 grader.
  • Lad bunden køle af, imens du laver fyldet.

Fyld og samling

  • Pisk smør og sukker blødt sammen med kornene fra vaniljestangen.
  • Riv marcipanen groft og kom det ned til smør og sukker sammen med de 2 æg. Pisk det godt.
  • Skyl fignerne og halver dem.
  • Fordel marcipanremoncen på den afkølede tærtebund og læg derefter figner og hindbær på.
  • Bag tærten i ovnen ved 190 grader i 30-35 minutter. Hvis tærten begynder at blive for mørk på toppen, kan du komme et stykke stanniol over.
  • Server den kold eller lun, evt. med en skefuld creme fraiche, flødeskum eller en kugle vaniljeis.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments