Chokorug / rugbrødsboller med chokolade

24. april 2014
Chokorug / Rugbrødsboller med chokolade

Har du smagt Chokorug, også kendt som rugbrødsboller med chokolade, fra lagkagehuset? De her smager ligesom dem. Chokorug, chokorugboller, rugboller med chokolade eller hvad man nu vil kalde dem, har stået på min to-do liste i et stykke tid, og nu fik jeg lavet dem – nøj de var gode!

Chokorugbollerne er simpelthen så lækre. De er saftige og den let syrlige rugbolle sammen med den bitre, søde mørke chokolade passer bare så godt sammen. De tager 3 dage at lave, men de 2 første dage skal du blot bruge sammenlagt 5 minutter, så det skal bestemt ikke skræmme dig væk. Jeg lover, at det er ventetiden værd, for de er virkelig gode! 😉

Tip: du kan sagtens lave halvdelen eller hele portionen uden chokolade, for så passer de perfekt i madpakken. Du kan også tilføje tørrede frugter sammen med chokoladen, det er jeg sikker på vil smage godt.
Find flere opskrifter på sunde snacks lige her.
Chokorug / Rugbrødsboller med chokolade
Chokorug / Rugbrødsboller med chokolade

Chokorug / Rugbrødsboller med chokolade (15 stk)

Dag 1 – en slags surdej:
275 g rugmel
6 g gær
2 dl koldt vand

Start med at opløse gæren i det kolde vand og bland herefter rugmel i. Det er meningen, at det skal være en tæt klump. Kom film over skålen og sæt den i køleskabet.

Dag 2 – iblødsætning af kerner:
200 g femkorns-bageblanding fra urtekram*
80 g græskarkerner
3,5 dl koldt vand

Bland disse 3 ingredienser i en skål, dæk skålen med film og lad den stå på køkkenbordet til dag 3.

Dag 3 – bagning:
2 tsk salt
110 g mørk chokolade
en lille håndfuld hasselnødder 

Bland de udblødte kerner og surdejen rigtig godt, evt. i røremaskine eller elpisker med dejkroge, til der ikke er nogle klumper af surdej tilbage. Hak den mørke chokolade groft og bland den i dejen. Dejen skal være klistret. Lav 15 boller/klatter med en ske og læg dem på bageplader med bagepapir. Hak hasselnødderne og drys dem over bollerne.
Lad bollerne hæve ved stuetemperatur i en times tid og bag dem derefter i 35 minutter ved 180 grader varmluft.

Bollerne er saftige i flere dage og kan efter 3. dag lunes i ovnen i 5 minutter ved 125 grader.

* femkorns-bageblanding består af knækkede rug- og hvedekerner, solsikkerkerner, 
sesamfrø og hørfrø – hvis du ikke kan få det, kan du selv blande det. 

  • Reply
    Emma Bødker
    24. april 2014 at 9:48

    Årh, de er virkelig de bedste. Super lækker blog du har dig!
    // http://www.emmaworup.blogspot.dk

  • Reply
    A + K = ♥
    25. april 2014 at 3:05

    Åh, så gode!
    Gid jeg havde et lager.

    – Anne

  • Reply
    Anna
    26. april 2014 at 2:01

    Mange tak Emma – de er bare så gode! :*
    Knus Anna

  • Reply
    Anna
    26. april 2014 at 2:02

    Nej det kan aldrig gå galt, hvis man har et par stykker af dem på lageret 😉

    Knus Anna

  • Reply
    Mia
    20. februar 2016 at 19:58

    Hvor er de nemme at lave og de smager virkelig godt. Dejlig saftige og fulde af smag.

    • Reply
      Anna
      21. februar 2016 at 4:33

      Det er jeg glad for at høre Mia!
      Nu får jeg helt lyst til at lave dem igen 😉

  • Reply
    Gitte
    30. september 2018 at 23:23

    Kan man fryse dem ??

    • Reply
      Anna Bartels
      1. oktober 2018 at 11:07

      Hej Gitte. Det kan du tro – sagtens!

      • Reply
        Gitte
        2. oktober 2018 at 20:39

        Tak 😁 så må jeg se at komme igang

      • Reply
        Gitte
        3. oktober 2018 at 21:47

        Er det lige meget om det er fint eller groft rugmel man bruger ??

        • Reply
          Anna Bartels
          4. oktober 2018 at 9:37

          Umiddelbart betyder det ikke det store, men jeg ville nok bruge fint rugmel 🙂

Svar

Instagram