Kage med dadler, kokos og kakao (uden sukker og mel)

Kage med dadler, kokos og kakao

Her får du opskriften som er et sundt alternativt til chokoladekage. En kage med dadler, kokos og kakao, som jeg blev positivt overrasket over. Der er hverken sukker, smør eller mel i kagen, og den smager stadig super godt.

Denne kage med dadler har en dejlig fugtig konsistens, en super lækker og intens smag – og er (efter min mening) endnu bedre efter en dag i køleskabet. Kagen er drysset med lidt flormelis for udseendes skyld, men det behøves overhovedet ikke. Jeg har også pyntet med friske blåbær, flager af hvid chokolade og fine flag, som min søde veninde har foræret mig.

Find flere opskrifter på sundere kager og snacks lige her.

Kage med dadler, kokos og kakao
Kage med dadler, kokos og kakao

Kage med dadler, kokos og kakao (8-10 stykker)

 • 20 friske dadler
 • 1 moden banan
 • 3 æg
 • 3 spsk stuetemperet kokosolie
 • 1 dl stærk kaffe
 • 1 vaniljestang
 • 40 g kakaopulver
 • 1 tsk bagepulver
 • 65 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
 • et nip salt
 • 2 spsk kokosmel


Så nemt er det: Fjern sten fra dadlerne og blend dem i en lille blender/foodprocessor, til det bliver til puré. Kom også banan i og blend. Hæld blandingen over i en skål og pisk det sammen med æg, kokosolie og kaffe. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og kom det ned i skålen sammen med kakao, mandelmel, kokosmel, bagepulver og et nip salt og bland godt.

Kom dejen i en lille form med bagepapir. Brug gerne en rund form med omkring 20 cm i diamater. Bag kagen i cirka 35 minutter ved 175 grader. Lad kagen køle af, inden du spiser den. Du kan fx pynte med friske blåbær, flager af hvid chokolade og lidt flormelis, som jeg har gjort, men det behøves slet ikke. Tip: Jeg synes, at den er ekstra god, når den har stået natten over i køleskab.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments