Bedste brownies

16. november 2013

Har i nogensinde fået en brownie, som smagte som én stor trøffel? Det gjorde den her, GUF! Hvor var den bare god. En af de bedste brownies jeg har smagt! Den kan virkelig anbefales.
Når jeg skal synde, så skal den have hele armen, og det fik den her.
ADVARSEL: Lav ikke denne kage, hvis du er på kur, for du kan ikke nøjes med 1 lille stykke…

Jeg synes kagen er bedst, når den har stået et par timer på køl, men den kan også sagtens spises lun – måske med en kugle vaniljeis? 😉
Der var denne gang assistent i køkkenet – nemlig min søde søster.

Tip: Du skal sagtens tilføje hakkede valnødder, hasselnødder eller mandler, inden du hælder dejen i formen.

Bedste brownies (ca 14 stykker)

250 g mørk 70 % chokolade
130 g smør
5 æg
375 g sukker
65 g hvedemel
1/4 tsk bagepulver
1 lille knips salt
2 spsk kakaopulver


Så nemt er det: Start med at hakke chokoladen groft. Kom den i en skål sammen med smørret og smelt det over vandbad. Pisk æg og sukker sammen, men det må ikke blive for luftigt. Rør langsomt chokolade-smør-blandingen ind i æggene med en dejskraber eller lignende. Bland mel, bagepulver, salt og kakao i en skål og sigt det ned i blandingen. Rør dejen godt igennem med dejskraberen.

Kom bagepapir i en ca 22×22 cm firkantet form og hæld dejen ned i formen. Tænd ovnen ved 170 grader varmluft og bag kagen i ca 40 minutter – den skal være en lille smule ubagt i midten, så når du stikker en strikkepind eller lignende i kagen, skal der hænge lidt dej fast på den. Afkøl kagen – jeg er vild med den lun eller helt kold.

  • Reply
    A + K = ♥
    16. november 2013 at 10:58

    Den lyder virkelig lækker – ren chokofest 😀

    – Anne

  • Reply
    Anna
    17. november 2013 at 3:49

    Mange tak Anne, den var virkelig god <3

  • Reply
    sherly monita
    20. november 2013 at 5:03

    Could you please translate the recipe to english? Thankyou so much 🙂

  • Reply
    Anna
    20. november 2013 at 5:47

    Hey Sherly, you can just use the translator below the header to translate it into english. If that doesn't work, just write to me again 😉

  • Reply
    Maria
    25. marts 2016 at 16:22

    Har lige bagt denne brownie og den er SÅ god 🙂

    • Reply
      Anna
      25. marts 2016 at 17:07

      Ih det er jeg glad for at høre!
      Det er også en favorit her 😉

  • Reply
    Eyðvør
    22. april 2017 at 13:21

    Hej! Den er virkelig lækker!! Jeg har lige et spørgsmål: Kan den fryses?

    • Reply
      Anna Bartels
      22. april 2017 at 13:51

      Hvor er det dejligt at høre Eyôvør!
      Og ja – det kan den sagtens 🙂
      God weekend til dig!

  • Reply
    Benedicte
    10. maj 2017 at 15:12

    Har brugt opskriften i min undervisning i madkundskab, og den var et stort hit. Flere elever der ikke normalt kunne lidt brownie, var vilde med den👍🏻

    • Reply
      Anna Bartels
      10. maj 2017 at 16:39

      Hvor er det dejligt at høre Benedicte!
      Det er virkelig også en af mine favoritter 😉
      Kh Anna

  • Reply
    Karoline
    17. august 2017 at 17:27

    Hej Anna, jeg har prøvet din opskrift som bradepande kage og der var den super lækker – tror du også man kan lave den som muffins?

    • Reply
      Anna Bartels
      17. august 2017 at 21:07

      Ih hvor dejligt Karoline!
      Det tror jeg sagtens – jeg tror bare, at de skal have lidt mindre tid. Bare hold øje med dem 😉
      Kram Anna

Svar

Instagram