Indisk – Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala

Jeg er ret vild med indisk mad, og Chicken Tikka Masala er en af klassikerne, der altid kan fås hos indiske restauranter og indiske take-away. Chicken tikka masala er kylling, som bliver marineret i en yoghurtmarinade og bliver helt mør.. Det er en krydret, en smule stærk ret med smag af tomat, en smule kanel, paprika, spidskommen og andre lækre ting. Ovenpå toppede jeg med koriander og serverede med jasminris og blomkålsris.

Det er vigtigt, at du smager dig frem, da krydderier kan have forskellige styrker. Hvis det er for stærkt: kom mere yoghurt i. Hvis det er for syrligt: kom mere honning i. Indkøbslisten virker måske en smule lang, men jeg er ret sikker på, at du har mange af ingredienserne i dit køkken allerede.

Tip: Hvis du kan lide kikærter, kan jeg sagtens anbefale at hælde en dåse kikærter i saucen.

Prøv også: Indisk Butter Chicken / Indisk dahl med skyr og mandler

Chicken Tikka Masala (4 personer – marinering 3 timer før + 30 minutter) 

Det skal du bruge: 
4 kyllingebryster
kyllingemarinade: 2 dl yoghurt naturel (jeg brugte A38 cheasy) 
2 spsk friskpresset citronssaft
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt kanel
2 tsk cayennepeper
Friskkværnet peber
1 spsk hakket frisk ingefær, uden skræl
Tikka masala sauce: 1 løg
1 spsk neutral olie
2 tsk spidskommen
En hel kanelstang (ca 4 cm)
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk hakket frisk ingefær, uden skræl
2 tsk medium paprika (kun 1 tsk, hvis den er stærk)
1/2 tsk tørret chili (kan udelades)
2 tsk salt
1 dåse hakkede tomater
1/2 dl vand
1/2 dl mælk
2,5 dl yoghurt naturel (A38 cheasy, brugte jeg)
1 spsk honning

Så nemt er det: 
Yoghurtmarinade: bland alle ingredienserne til yoghurtmarinaden i en stor plastikpose. Skær de 4 kyllingebryst i 4 lange strimler/fileter hver, og hæld dem ned til yoghurtmarinaden i plastikposen. Slå en knude på og masser marinaden godt ind i kyllingen. Stil posen i køleskabet i 3 timer.

Varm en pande op til fuld varme og læg kyllingefileterne på. Skru en smule ned, så det er middel-høj varme. Steg dem i ca 4 minutter på hver side, og skær en over for at være sikker på, at den er gennemstegt.
Imens skal du lave saucen: Hak løget fint, og brun det i olien på en varm, dyb pande. Lad kanelstangen og spidskommen stege med. Tilsæt hakket hvidløg, ingefær og chili og steg i et minut. Kom også paprika og salt i. Hæld dåsetomaterne i sammen med vandet og varm det godt igennem. Tilsæt yoghurten 1 spsk. ad gangen og rør rundt. Kom så honning og mælk i. Smag dig frem, og læg kyllingestykkerne ned i saucen, når du synes den smager godt. Varm det godt igennem.

Server med ris og koriander. Du kan også servere mangochutney, raita og naanbrød til, som er klassisk til indiske retter.

Indisk - Chicken Tikka Masala 1

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments