Indisk – Chicken Tikka Masala

25. august 2013

Jeg er ret vild med indisk mad, og det her er en af klassikerne, som altid kan fås hos indiske restauranter og indiske take-away. Chicken tikka masala er kylling, som bliver marineret i en yoghurtmarinade i 3 timer og bliver helt mør, så steges de på panden, imens sovsen laves i en anden pande. Det er en krydret, en smule stærk ret med smag af tomat, en smule kanel, paprika, spidskommen og andre lækre ting.
Ovenpå toppede jeg med koriander og serverede med jasminris og blomkålsris*.

*Blomkålsris er blomkål blendet i en foodprocessor helt fint, overhældt med kogende vand. Efter 1 minut, hæld vandet fra i en si, og pres vandet ud af.

Tip: Hvis du kan lide kikærter, kan jeg sagtens anbefale at hælde en dåse kikærter i saucen. + Det er vigtigt at du smager dig frem. Hvis det er for stærkt: kom mere yoghurt i. Hvis det er for surt: kom mere honning i. Osv.

(4 personer – marinering 3 timer før + 30 minutter) 

Det skal du bruge: 
4 kyllingebryster
kyllingemarinade: 
2 dl yoghurt naturel (jeg brugte A38 cheasy) 
2 spsk friskpresset citronssaft
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt kanel
2 tsk cayennepeper
Friskkværnet peber
1 spsk hakket frisk ingefær, uden skræl
Tikka masala sauce: 
1 løg
1 spsk neutral olie
2 tsk spidskommen
En hel kanelstang (ca 4 cm)
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk hakket frisk ingefær, uden skræl
2 tsk medium paprika (kun 1 tsk, hvis den er stærk)
1/2 tsk tørret chili (kan udelades)
2 tsk salt
1 dåse hakkede tomater
1/2 dl vand
1/2 dl mælk
2,5 dl yoghurt naturel (A38 cheasy, brugte jeg)
1 spsk honning


Så nemt er det: 
Yoghurtmarinade: bland alle ingredienserne til yoghurtmarinaden i en stor plastikpose. Skær de 4 kyllingebryst i 4 lange strimler/fileter hver, og hæld dem ned til yoghurtmarinaden i plastikposen. Slå en knude på og masser marinaden godt ind i kyllingen. Stil posen i køleskabet i 3 timer.

Varm en pande op til fuld varme og læg kyllingefileterne på. Skru en smule ned, så det er middel-høj varme. Steg dem i ca 4 minutter på hver side, og skær en over for at være sikker på, at den er gennemstegt.
Imens skal du lave saucen: Hak løget fint, og brun det i olien på en varm, dyb pande. Lad kanelstangen og spidskommen stege med. Tilsæt hakket hvidløg, ingefær og chili og steg i et minut. Kom også paprika og salt i. Hæld dåsetomaterne i sammen med vandet og varm det godt igennem. Tilsæt yoghurten 1 spsk. ad gangen og rør rundt. Kom så honning og mælk i. Smag dig frem, og læg kyllingestykkerne ned i saucen, når du synes den smager godt. Varm det godt igennem.

Server med ris og koriander. Du kan også servere mangochutney, raita** og naanbrød til, som er klassisk til indiske retter.

**Raita er en frisk yoghurtdressing, som kan dæmpe den stærke smag lidt. Det er yoghurt blandet med fintskåret tomattern, agurktern, løg og friskhakkede koriander og mynte.


Anna

  • Reply
    Sysleren
    26. august 2013 at 12:07

    Det er også en af mine indiske favoritter. Det jeg alelrbedst kan lide ved det indiske køkken er alle småretterne. Det bliver jo en helt fest.

Svar

Instagram