Chewy chocolate chip cookies

chewy chocolate chip cookies
De lækreste chewy chocolate chip cookies med store stykker chokolade

Her kommer lige en advarsel. Hvis du er på kur, så skal du virkelig ikke læse videre, for det her er sådan nogle cookies, du vil have flere af. Mød disse chewy chocolate chip cookies. De er til dig, som bare elsker nogle virkelig gode cookies! 😉

Jeg havde sådan lyst til cookies igår, så jeg måtte jo igang. Jeg fandt en opskrift på den fine blog dronningemad, som jeg blev inspireret fra. Og det førte til de lækreste chewy chocolate chip cookies. De er sprøde i kanten og virkelig chewy og lækre inde i midten, og så er der de største stykker mørk chokolade med orangeknas indeni. Du kan sagtens bruge en anden slags chokolade, det smager også super godt! De her cookies er lavet på lidt olie og ikke smør, og det skulle gøre dem meget bedre, og det blev jeg da selvfølgelig nødt til at prøve! Og det er bestemt ikke sidste gang…

Næste gang tror jeg, at jeg vil prøve at komme lidt havregryn i.

Find endnu flere opskrifter på cookies lige her.

Chewy chocolate chip cookies (15 store cookies – 1,5 time (dette er inklusiv en time på køl) )

Chewy chocolate chip cookies 1

Du skal bruge: 
270 g brun farin
Kornene fra 1 vaniljestang
2 æg
250 gram hvedemel
1 stor tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1 tsk salt
170 g mørk chokolade (jeg brugte den med orangeknas)
1 dl smagsneutral olie, fx solsikkeolie
Så nemt er det: 
Start med at piske brun farin, æg og kornene fra vaniljestangen sammen. Det skal blive lidt luftigt. Du kan gøre det med en elpisker eller bruge en røremaskine. Put hvedemel, bagepulver, natron og salt ned til æggemassen og rør stille og roligt rundt. Hak den mørke chokolade meget groft. (der er ikke noget bedre end store stykker chokolade). Bland olie ned til dejen. Vend også den hakkede mørke chokolade i dejen. Dejen er ret klistret, men det er meningen

Dæk skålen med film eller et viskestykke og sæt skålen i køleskabet i en time.
Tag 2 bageplader med bagepapir frem, og brug en spiseske til at sætte 15 store klatter på pladerne. Tryk dem lidt flade, men ikke for meget. Der skal også være god plads imellem, da de flyder lidt ud.
Bag dem i 10 minutter i en 175 grader varm ovn.
De skal se ufærdige ud, når de kommer ud af ovnen. Det er det der gør, at de bliver chewy i midten. Bare rolig, når de har hvilet 5 minutter på bagepladen, skal du tage dem over på en bagerist, og så bliver den hårde. Det er næsten det magiske ved cookies og andre småkager. De er bløde, når de kommer ud af ovnen, og så bliver de hårde, når de køler af.

Når de er helt kolde, kan du komme dem i en dåse, der kan lukkes tæt. Men jeg ville nu spise en, mens de stadig er lune, hårde men ikke helt kolde 😉

Chewy chocolate chip cookies 3
Chewy chocolate chip cookies 5
Den lækreste smeltede chokolade indeni

Anna

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments