Rabarbermuffins med chokolade

17. juni 2013
Rabarbermuffins

Jeg er ikke den store muffins spiser, da jeg tit har fået serveret nogle som er tørre og kedelige. Men så var der lige nogle rabarber ude i haven og noget chokolade, som “gerne” ville bruges, og så blev jeg nødt til at kaste mig igang med nogle rabarbermuffins. Og de blev så gode!

Disse rabarbermuffins er saftige, lidt syrligt-søde fra rabarberne og så er der lækre stykker lys chokolade i. Mums!

Det gode ved muffins er, at de kan varieres i uendelige varianter efter sæsonens råvarer. De er sikkert også gode med æbler, pærer, jordbær, hindbær, blåbær, brombær osv. Der er virkelig mange muligheder. I stedet for lys chokolade kan du også komme mørk, hvid chokolade eller en chokolade med knas, daim, appelsin, lakrids osv. i.

Find flere opskrifter med rabarber lige her.

Rabarbermuffins (12 muffins – 30 minutter)

Du skal bruge: 

200 g sukker

2 æg

75 g havregryn

1,5 dl cremefraiche 18 %

100 g blødt smør

1/2 tsk bagepulver

150 g hvedemel

7 tynde stængler rabarber (jeg brugte jorbærrabarber)

100 g lys chokolade

1 vaniljestang

Så nemt er det: 

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen. Pisk æg, sukker og vaniljestang godt. Bland havregryn i dejen og rør.

Tilsæt cremefraiche og smør, og rør til smørret er rørt helt ud i dejen. Sigt bagepulver og hvedemel ned i dejen og vende det i med fx en træske eller dejskraber.

Skær bladene af rabarberstænglerne og skyl dem. Skær dem i ca 0,5 cm stykker.

Hak chokoladen groft og vend rabarber og chokoladen i dejen.

Tænd ovnen på 200 grader. Fordel dejen i 12 smurte, faste muffinforme (som dem på nedenstående billede). Bag kagerne i 12-15 minutter i ovnen. For at se om de er færdige, kan du stikke en kødnål eller en spids kniv i, og hvis der ikke er dej på, når du trækker den op, er de færdige.

Nyd dem lune eller iskolde, når de har været i køleskabet natten over.

Svar