Koldhævede sprøde boller

Koldhævede sprøde boller

Der er næsten ikke noget bedre end påskeferie – så skulle det måske lige være hjemmebagte, lune, koldhævede sprøde boller med smør på en weekend morgen. Noget af det bedste for mig er nemlig duften er friskbagt brød om morgenen! I går lavede jeg dejen til disse lækre sprøde boller, som fik lov til at hygge sig i køleskabet natten over og blev bagt her til morgen og nydt med ost og syltetøj. Det var godt.

Det er virkelig nogle lækre boller, som jeg har bagt flere gange. De er sprøde udenpå, fugtige indeni og drysset med birkes på toppen. Perfekte til morgenmaden eller til madpakken, fx med pesto, laks og rucola.

Find endnu flere opskrifter på brød og boller lige her.

Koldhævede sprøde boller

Koldhævede sprøde boller (12 stk)

  • 400 g groft mel (fuldkornshvedemel er godt) 
  • 150 g rugmel
  • 50 g hvedemel
  • 600 g vand
  • 12 g gær
  • 6 g salt


Så nemt er det: Bland og ælt alle ingredienserne i en røremaskine – jeg bruger denne (affiliate link), der er super god til prisen. Hvis du ikke har en røremaskine, kan du ælte med dine hænder. Dejen er færdig, når den bliver næsten gennemsigtig uden at gå i stykker, når den strækkes fra hinanden. Det tager ca 20-25 minutter. Det er meningen, at dejen skal være klistret. Smør en skål med rapsolie. Skålen skal være stor, så dejen kan hæve til dobbelt størrelse. Put dejen i skålen og sæt den i køleskabet med et vådt viskestykke over i 12-24 timer.

Vend dejen ud på et meldrysset bord. Hak dejen ud med en malerspartel eller skær den med en skarp kniv. Du må ikke begynde at hive eller ælte dejen for meget. Drys med birkes eller lignende. Put dem i ovnen ved 230 grader i ca. 15-17 minutter. Lad dem køle af i 10 minutter på en rist og nyd dem med smør eller andet lækkert pålæg.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments