Havregrynscookies med hvid chokolade og havsalt

Havregrynscookies med hvid chokolade og havsalt

Havregrynscookies med hvid chokolade og havsalt. Er I klar til weekenden? Jeg er max klar! Jeg skal nemlig en tur hjem og tilbringe den sammen med min søde familie. Udover at hygge os sammen, skal vi spise en masse god mad. Mors mad, uhm. Og vi skal bage. Jeg har indviet min søster i min nye ide til et lidt anderledes twist på de traditionelle kanelsnegle. Det skal jeg selvfølgelig nok også indvie jer i, hvis det bliver vellykket. Men i dag skal det handle om havregrynscookies.

Havregrynscookies med hvid chokolade

For har du styr på weekendens bageprojekt? Ellers kommer der et bud her. Jeg har haft den største lyst til havregrynscookies. Sådan nogle rigtig tykke nogle. Sprøde i kanten og chewy i midten. Fyldt med store stykker chokolade – i dette tilfælde dulcey, også kaldet karamelliseret hvid chokolade, grofthakkede dadler og havsalt. Kombinationen af den søde, karamelliserede hvide chokolade i en havregrynscookie med flagesalt på toppen. Det er bare en vinder i min bog!

Havregrynscookies med hvid chokolade og salt

Tykke cookies med havregryn

Der er en grund til, at havregryn i cookies er blevet en ting. Cookies med havregryn får nemlig en super lækker smag og endnu bedre konsistens, når en stor del af de tørre ingredienser i dejen består af havregryn. Jeg har valgt at bruge karamelliseret hvid chokolade og finthakkede dadler som fyld, men du kan bruge alle slags nødder, chokolade og smagsgivere, du har lyst til eller bedst kan lide.

Havregrynscookies med chokolade og havsalt
Havregrynscookies med hvid chokolade og havsalt

Havregrynscookies med hvid chokolade og salt

Tykke, sprøde og seje havregrynscookies med karamelliseret hvid chokolade og salt.
5 fra 1 stemme
Antal: 9 stk
Forberedelse15 min
Tilberedelse12 min

Ingredienser

  • 2,5 dl havregryn (grovvalsede)
  • 1,5 dl fuldkornsmel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 nip fint salt
  • 50 g smør (blødt )
  • ¾ dl rørsukker
  • 1 æg
  • 1 spsk mælk
  • 30 g dadler (hakkede)
  • 50 g hvid chokolade (gerne karamelliseret)
  • flagesalt

Noter

Tip: Cookies’ne er klart bedst på dagen, da de godt kan miste deres sprødhed natten over. De smager nu stadig dejligt og bevarer den chewy konsistens i midten dagene efter.

Fremgangsmåde

  • Rør havregryn, mel, bagepulver, salt og vanilje sammen i en skål.
  • Brug en ske til at røre det bløde smør og sukker godt sammen i en anden skål.
  • Rør ægget i smør og sukker.
  • Hak chokoladen groft og kom det ned til havregrynsblandingen sammen med dadlerne.
  • Tilsæt æggeblandingen og kom mælk i, hvis dejen lige mangler det sidste for at blive samlet. Rør det godt sammen med en ske.
  • Form 8-10 tykke cookies og placer dem på en bageplade med bagepapir. De flyder nærmest ikke ud, så du kan forme dem, som du vil.
  • Drys med en smule flagesalt på toppen af hver cookie
  • Bag dem ved 175 grader varmluft i cirka 10-12 minutter.
  • Lad dem afkøle en smule på bagepladen og sæt dem derefter over på en rist for at afkøle helt. Opbevar dem i en lufttæt boks.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments