Fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce

10. februar 2020
Fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce

Der er altså ikke mange gode ting ved februar måned. Det regner, det er gråt og koldt, og der er lang tid til sol og sommer. Men det er fastelavnsbolle-tid, og det glæder jeg mig altid til. Også den evindelige diskussion om, hvorvidt det er wienerbrødsversionen med flødeskum eller de gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce på gærdej, der er de bedste. Jeg er altså klart team gammeldags fastelavnsboller.

Det er jo hverken en ny eller banebrydende opskrift, du får i dag. Men jeg kan ikke have en blog uden en opskrift på klassiske fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce. Det er bare godt. Og du skal ikke være bange for, at fyldet flyder ud – så længe dejen er forholdsvis klistret og ikke smurt ind i mel, så skulle det gerne virke. Ingen af mine flød i hvert fald ud. Og det er hele umagen værd! Tip: Frys gerne nogle af dem ned (uden glasur på), og så kan du altid tage et par stykker op og lune dem i ovnen ved lave grader.

Læs også: Fastelavnsboller med vaniljecreme og citron / Fastelavnsboller med æble og lakridsremonce / Kanelsnegle med vaniljecreme

Fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce

Fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce (12 stk)

 • Vaniljecreme: 3 æggeblommer
 • 0,5 tsk ren vaniljepulver/1 vaniljestang
 • 3 spsk sukker
 • 25 g maizena
 • 3 dl sødmælk
 • Bolledej: 25 g gær
 • 1,5 dl sødmælk
 • 100 g blødt smør
 • 1 spsk sukker
 • 1 nip salt
 • 1 lille tsk kardemomme
 • 1 æg
 • ca 375 g hvedemel
 • Remonce: 60 g marcipan
 • 50 g sukker
 • 40 g blødt smør

Så nemt er det: Start med at lave vaniljecreme: Pisk æggeblommer, sukker, vanilje og maizena sammen i en skål. Varm mælken op til lige før kogepunktet og pisk det i æggeblandingen lidt ad gangen. Kom det tilbage i gryden og pisk under omrøring ved middelvarme, til din creme tykner. Kom den i en flad skål/dyb tallerken, dæk det med film helt ned til cremen og sæt det på køl.

Lav bolledejen ved at varme mælk op til lillefingervarme. Kom det i en skål og opløs gær i. Rør også kardemomme, sukker, salt, smør og æg i og til sidst melet lidt ad gangen. Ælt dejen igennem et par minutter, til den er smidig og fin – den skal akkurat slippe dine fingre og skålen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i en time.

Rør remonce sammen ved først at ælte sukker ind i marcipan og derefter røre smør i. Rul dejen ud på et let meldrysset bord til et par mm tykkelse. Skær 12 små firkanter og kom 1 spsk vaniljecreme og 1 tsk remonce på hver firkant. Fold kanterne ind mod midten og tryk dem godt sammen. Sørg for at lukke hullerne godt, så fyldet ikke løber ud i ovnen. Jo mindre mel på bordet og jo mere klistret dej, jo nemmere er dette.

Lad dem efterhæve under et klæde i 45 minutter på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 10-12 minutter ved 180 grader varmluft. Lad dem afkøle helt og top derefter med fx glasur.

  Svar