Lakridssmåkager med syrlig kirsebær-glasur

9. december 2018

Lakridssmåkager med syrlig kirsebær-glasurJeg lavede en rundspørge på Instagram den anden dag for at få inspiration til, hvad jeg skulle lave i køkkenet næste gang. Og der var rigtig mange af jer, der ønskede flere juleopskrifter og opskrifter på julesmåkager. Det er jeg ret fan af og er derfor gået i køkkenet for at lave disse lakridssmåkager med en syrlig kirsebær-glasur med min dejlige veninde Maria. De er lidt anderledes i forhold til traditionelle julesmåkager, men jeg lover dig, at de er gode. Vi var i hvert fald ret oppe at køre.

Sprøde og søde lakridssmåkager med smør, sukker og alt godt derimellem. Og masser af lakridssmag. Pyntet eller dyppet i en syrlig kirsebær-glasur, der får den fineste lyserøde farve fra kirsebærsauce. Hvis du ikke vil bage alle småkagerne på en gang, kan du lade en af småkagedej-pølserne ligge i fryseren og tage den op, når du er klar til at bage dem. Du kan også have glasuren stående et par dage på køl og først pynte, når de skal spises.

Læs også: De bedste brunkager / Panforte – italiensk konfektkage / Biscotti med appelsin, mandler og hvid chokolade / Julecookies med appelsin, mandler og mørk chokolade

Lakridssmåkager med syrlig kirsebær-glasur Lakridssmåkager med syrlig kirsebær-glasur

Lakridssmåkager med syrlig kirsebær-glasur (cirka 60 stk)

 • 250 g hvedemel
 • 1 lille tsk bagepulver
 • 180 g koldt smør
 • 200 g rørsukker
 • 1 æg
 • 20 g lakridspulver
 • 1 nip salt
 • 100 g flormelis
 • 20 g kirsebærsauce, sigtet for hele kirsebær
 • Citronsaft

 

Så nemt er det: Start med at si hvedemel og bagepulver og smuldre det kolde smør, skåret i tern, ud i melet med dine hænder. Vend derefter salt, sukker, lakridspulver og æg i til dejen netop hænger sammen. Rul og form forsigtigt dejen til to aflange pølser i 3 cm i diameter og pak dem ind i bagepapir. Kom dem i fryseren til de har sat sig helt – minimum 2 timer.

Tag dejen ud af fryseren og skær pølserne i 0,5 cm skiver. Placer dem på en bageplade med bagepapir med lidt plads imellem og bag dem ved 180 grader varmluft i cirka 8-10 minutter – hold øje med dem! Lad dem afkøle lidt på pladen, inden du flytter dem over på en rist for at blive helt kolde. Lav glasur ved at røre flormelis sammen med sigtet kirsebærsauce og lidt citronsaft, til du har en letflydende glasur. Pynt eller dyp de kolde lakridssmåkager i kirsebærglasur og opbevar i en lufttæt boks.

  Svar