Nem og hurtig lemonade – blender version

23. maj 2018

nem lemonade - på din blenderskaermbillede-2018-05-17-kl-20-09-04Nem, frisk og iskold lemonade på 5 minutter. Fristende? Læs med her. Jeg har eksperimenteret i køkkenet og har glædet mig til at dele resultatet med jer. Jeg har nemlig indgået et lille samarbejde med Bosch, der netop har re-lanceret deres VitaBoost High Speed blender, som jeg kommer til at lave et par opskrifter med. Jeg har tidligere samarbejdet med Bosch (opskrifterne har jeg linket til herunder) og er fan af deres maskiner, så jeg var klar med det samme. Jeg ville dog gerne prøve at udfordre mig selv og lave noget andet end smoothie, som ellers er oplagt på en blender.

Den nye VitaBoost High Speed blender er en af de bedste blendere, jeg har arbejdet med. Den kan forvandle selv de hårdeste ingredienser til smoothies, supper og meget mere. Den har en motor på 1600 Watt og 30.000 omdrejninger i minuttet, hvilket svarer til over 400 km/t. Selve kanden kan indeholde 2 liter og er lavet af ridsefrit og brudsikker tritan. Knivene er af rustfrit stål og sikrer en cremet konsistens.

Tidligere opskrifter i samarbejde med Bosch: Pull apart brød med hvidløgssmør og ostBagt tomatsuppe med timianyoghurt og hasselnødder / Guide: 12 opskrifter til din blender og røremaskine

nem lemonade - på din blender nem lemonade - på din blender nem lemonade - på din blender

Jeg har testet VitaBoost High Speed blender – hvad kan den så?

Blenderen fra Bosch har 6 forskellige programmer: Shake, smoothie, is, suppe, sauce og et rensningsprogram. Du finder den lige her. Det er altså en super smart måde at få de 600 g frugt og grønt hver dag, og du kan have en omgang suppe klar på under 10 minutter inklusiv forberedelse. Jeg har allerede testet det med en krydret sød kartoffelsuppe. Alle ingredienser i blenderen, tryk på suppeprogram, og så er der spiseklar, cremet suppe efter 5 minutter. Den hurtige hastighed varmer nemlig ingredienserne op til cirka 60 grader.

Jeg har også været med til at teste smoothie med rå rabarber, banan og frosne blåbær og en sød peanutbutter hummus. Begge dele var super cremede og klar på få minutter. Efter brug kan du bare komme 1,2 liter vand og et par dråber opvaskesæbe i, trykke på ‘cleaning’ og så renser den sig selv. Kande og låg kan også kommes i opvaskemaskinen.

Hjemmelavet lemonade på få minutter!

Opskriften jeg vil dele med jer i dag er helt perfekt til en varm sommerdag, når lysten til en kold og læskende lemonade pludselig melder sig. Det er super nemt. Du kommer simpelthen bare hele økologiske citroner, vand, isterninger og lidt honning i blenderen, og så har du lemonade et minut efter. Blenderen omdanner uden problemer både isterninger og hele citroner til en fuldstændig fin konsistens. Lemonaden får en frisk og syrlig-sød smag med en smule bitterhed fra citronskrællen (se noten længere nede). Jeg har sødet med en smule honning, hvilket du kan dosere efter smag. Tilsæt også meget gerne frisk mynte og masser af isterninger ved servering.

nem lemonade - på din blender

nem lemonade - på din blender

Nem og hurtig lemonade (3-4 glas)

 • 2 store citroner, øko
 • 1-2 store håndfulde isterninger
 • 7,5 dl koldt vand
 • cirka 3-4 spsk honning

Så nemt er det: Skyl citronerne godt og skær skrællen og de hvide hinder af den ene citron. Lad det sidde på den anden (se note). Skær dem i kvarte og fjern kerner og de værste hvide hinder indeni. Blend det sammen med resten af ingredienserne et minut eller to – tryk bare på ‘smoothie’ programmet. Sigt lemonaden for en mere klar drik. Server med isterninger og evt. frisk mynte.

Note: Jeg testede først lemonaden med skræl på begge citroner. Det synes jeg var en smule for bittert. Jeg vil anbefale, at du skærer skrællen og det hvide rundt om af den ene citron og lader det sidde på den anden. Hvis du dog skal skynde dig meget og godt kan lide en bitter smag, kan du sagtens komme dem begge to i med skræl. Efter en nat på køl oplevede jeg også, at den var mindre bitter. Hvis du fuldstændig vil fjerne den bitre smag, vil jeg anbefale dig at rive skallen fint af citronerne, skære alt det hvide fra og komme citron”kødet” + skal ned i blenderen.

 • Reply
  Tina
  23. maj 2018 at 20:05

  Lækker lemonade og skøn blender:-)
  Nyd det flotte vejr søde.

  • Reply
   Anna Bartels
   23. maj 2018 at 20:10

   Tak Tina. Den kan virkelig anbefales 🙂
   Hav en dejlig aften!

Svar