Bagt pasta med blomkål, chorizo og ost

7. marts 2018

Bagt pasta med blomkål, chorizo og ostBlomkålsgratin møder bagt pasta møder sundere mac’n’cheese. Nem og hurtig hverdagsmad på cirka 30 minutter. Det er virkelig noget, jeg har brug for i øjeblikket. Med en ny hverdag med fuldtidsarbejde fra 9-17 hver dag og en masse andre ting, jeg gerne vil nå derudover såsom træning, veninder, blog og afslapning, så er nem hverdagsmad altså bare det bedste. Det er lige, hvad jeg har brug for, og jeg tænker, at der nok sidder mindst et par stykker af jer på den anden side af skærmen, som har det på samme måde. Nem aftensmad er altid kærkommen.

I dag vil jeg introducere jer til en krydsning mellem bagt pasta og blomkålsgratin og mac’n’cheese. Den har ikke den samme luftighed som en blomkålsgratin, men den er til gengæld fyldt med blomkål og bliver sprød på toppen og cremet i midten. Jeg har brugt fuldkornspasta og vendt med cremefraiche, chorizo og frisk persille, krydret det hele med hvidløg, røget paprika og lidt chili og toppet med ost. Den er både børnevenlig og kan spices op, til dem der ønsker det. Spis den som den er eller server en frisk grøn salat til. Opskriften kan også sagtens bruges som basis, og vendes/fyldes med hvad køleskabet byder på af kød og grønt. Ps. rester smager stadig godt til frokost eller på madpakken dagen efter.

Læs også: 10 nemme hverdagsretter på under 30 minutter / version 2.0 af de nemme hverdagsretter / Mexicansk lasagne med chorizo og kål / One pot pasta med tomater, hvidløg og chorizo

Bagt pasta med blomkål, chorizo og ost Bagt pasta med blomkål, chorizo og ost

Bagt pasta med blomkål, chorizo og ost (aftensmad til 3-4 personer)

 • 100g chorizo (pølse)
 • 2 fed hvidløg
 • 1 blomkål
 • 200 g pasta (gerne fuldkorn)
 • 2 håndfulde revet ost (gerne en smagsfuld en)
 • 250 g cremefraiche
 • 1 tsk chiliflager
 • 1 tsk røget paprika
 • 1 bundt frisk persille, finthakket
 • salt og peber

 

Så nemt er det: Start med at fjerne skind fra chorizopølsen og skære den i små tern. Kom det i et ovnfast fad (som du vil lave hele retten i) og pres hvidløgsfedene ud over med en hvidløgspresser. Kom det i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.

Fjern i mellemtiden de grønne blade fra blomkål og skær den groveste del af stokken af. Skær blomkålshovedet i kvarte og kom dem i en stor gryde sammen med pasta. Overhæld med kogende vand, kom et pænt drys salat i og lad det koge i 10 minutters tid under låg. Gem 1,5 dl af kogevandet og hæld resten fra.

Rør cremefraiche, chiliflager, røget paprika, 2/3 dele af den revne ost, det gemte kogevand og finthakket persille sammen. Kom pasta og blomkål op i fadet til chorizo og brug en gaffel til at hakke blomkålet i mundrette stykker. Rør cremefraiche-blandingen i. Top med resten af osten og bag ved 220 grader i cirka 15 minutter, til det er gyldent og sprødt på toppen.

  Svar

  Instagram