Bagt pasta med blomkål, chorizo og ost

7. marts 2018

Bagt pasta med blomkål, chorizo og ostBlomkålsgratin møder bagt pasta møder sundere mac’n’cheese. Nem og hurtig hverdagsmad på cirka 30 minutter. Det er virkelig noget, jeg har brug for i øjeblikket. Med en ny hverdag med fuldtidsarbejde fra 9-17 hver dag og en masse andre ting, jeg gerne vil nå derudover såsom træning, veninder, blog og afslapning, så er nem hverdagsmad altså bare det bedste. Det er lige, hvad jeg har brug for, og jeg tænker, at der nok sidder mindst et par stykker af jer på den anden side af skærmen, som har det på samme måde. Nem aftensmad er altid kærkommen.

I dag vil jeg introducere jer til en krydsning mellem bagt pasta og blomkålsgratin og mac’n’cheese. Den har ikke den samme luftighed som en blomkålsgratin, men den er til gengæld fyldt med blomkål og bliver sprød på toppen og cremet i midten. Jeg har brugt fuldkornspasta og vendt med cremefraiche, chorizo og frisk persille, krydret det hele med hvidløg, røget paprika og lidt chili og toppet med ost. Den er både børnevenlig og kan spices op, til dem der ønsker det. Spis den som den er eller server en frisk grøn salat til. Opskriften kan også sagtens bruges som basis, og vendes/fyldes med hvad køleskabet byder på af kød og grønt. Ps. rester smager stadig godt til frokost eller på madpakken dagen efter.

Læs også: 10 nemme hverdagsretter på under 30 minutter / version 2.0 af de nemme hverdagsretter / Mexicansk lasagne med chorizo og kål / One pot pasta med tomater, hvidløg og chorizo

Bagt pasta med blomkål, chorizo og ost Bagt pasta med blomkål, chorizo og ost

Bagt pasta med blomkål, chorizo og ost (aftensmad til 3-4 personer)

 • 100g chorizo (pølse)
 • 2 fed hvidløg
 • 1 blomkål
 • 200 g pasta (gerne fuldkorn)
 • 2 håndfulde revet ost (gerne en smagsfuld en)
 • 250 g cremefraiche
 • 1 tsk chiliflager
 • 1 tsk røget paprika
 • 1 bundt frisk persille, finthakket
 • salt og peber

Så nemt er det: Start med at fjerne skind fra chorizopølsen og skære den i små tern. Kom det i et ovnfast fad (som du vil lave hele retten i) og pres hvidløgsfedene ud over med en hvidløgspresser. Kom det i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.

Fjern i mellemtiden de grønne blade fra blomkål og skær den groveste del af stokken af. Skær blomkålshovedet i kvarte og kom dem i en stor gryde sammen med pasta. Overhæld med kogende vand, kom et pænt drys salt i og lad det koge i 10 minutters tid under låg. Gem 1,5 dl af kogevandet og hæld resten fra.

Rør cremefraiche, chiliflager, røget paprika, 2/3 dele af den revne ost, det gemte kogevand og finthakket persille sammen. Kom pasta og blomkål op i fadet til chorizo og brug en gaffel til at hakke blomkålet i mundrette stykker. Rør cremefraiche-blandingen i. Top med resten af osten og bag ved 220 grader i cirka 15 minutter, til det er gyldent og sprødt på toppen.

 • Reply
  Anne
  6. september 2019 at 14:04

  hvilken cremefraiche bruger du, hvor mange procent er der i den du bruger?

  • Reply
   Anna Bartels
   7. september 2019 at 18:15

   Hej Anne.
   Det er helt op til dig! Jeg har brugt en cremefraiche 9 %, men en 18 % vil også være god 🙂

 • Reply
  Tina
  13. oktober 2019 at 9:36

  Hej Anne
  Mon ikke det er et pænt drys salt der skal i? 😉

  • Reply
   Anna Bartels
   13. oktober 2019 at 9:55

   Hej Tina.
   Haha jo du har helt ret! Et pænt drys salat ville være fjollet 😉

Svar