Bagt pasta med blomkål, chorizo og ost

Bagt pasta med blomkål, chorizo og ost

Blomkålsgratin møder bagt pasta møder sundere mac’n’cheese. Nem og hurtig hverdagsmad på cirka 30 minutter. Det er virkelig noget, jeg har brug for i øjeblikket. Med en ny hverdag med fuldtidsarbejde fra 9-17 hver dag og en masse andre ting, jeg gerne vil nå derudover såsom træning, veninder, blog og afslapning, så er nem hverdagsmad altså bare det bedste. Det er lige, hvad jeg har brug for, og jeg tænker, at der nok sidder mindst et par stykker af jer på den anden side af skærmen, som har det på samme måde. Nem aftensmad er altid kærkommen.

Bagt pasta med ost

I dag vil jeg introducere jer til en krydsning mellem bagt pasta og blomkålsgratin og mac’n’cheese. Den har ikke den samme luftighed som en blomkålsgratin, men den er til gengæld fyldt med blomkål og bliver sprød på toppen og cremet i midten. Jeg har brugt fuldkornspasta og vendt med cremefraiche, chorizo og frisk persille, krydret det hele med hvidløg, røget paprika og lidt chili og toppet med ost. Den er både børnevenlig og kan spices op, til dem der ønsker det. 

Spis den som den er eller server en frisk grøn salat til. Du kan finde opskrifter på salater her. Opskriften kan også sagtens bruges som basis, og vendes/fyldes med hvad køleskabet byder på af kød og grønt. Ps. rester smager stadig godt til frokost eller på madpakken dagen efter.

Bagt pasta med blomkål, chorizo og ost
Bagt pasta med blomkål, chorizo og ost
Bagt pasta med blomkål, chorizo og ost

Bagt pasta med blomkål, chorizo og ost

Bagt pasta med ost, blomkål og chorizo er sprød og cremet på samme tid. Perfekt comfort food.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse20 min
Tilberedelse15 min

Ingredienser

  • 100 g chorizo (pølse)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 blomkål
  • 200 g pasta
  • 2 håndfulde revet ost (gerne en smagsfuld en)
  • 250 g cremefraiche
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 bundt frisk persille (finthakket)
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Ildfast fad
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Fjern skind fra chorizopølsen og skær kødet i små tern.
  • Kom det i et ovnfast fad (som du vil lave hele retten i) og pres hvidløgsfedene ud over med en hvidløgspresser.
  • Bag det i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
  • Fjern i mellemtiden de grønne blade fra blomkål og skær den groveste del af stokken af.
  • Skær blomkålshovedet i kvarte og kom dem i en stor gryde sammen med pasta.
  • Overhæld med kogende vand, kom et pænt drys salt i og lad det koge i 10 minutters tid under låg.
  • Gem 1,5 dl af kogevandet og hæld resten fra.
  • Rør cremefraiche, chiliflager, røget paprika, 2/3 dele af den revne ost, det gemte kogevand og finthakket persille sammen.
  • Kom pasta og blomkål op i fadet til chorizo og brug en gaffel til at hakke blomkålet i mundrette stykker.
  • Rør cremefraiche-blandingen i.
  • Top med resten af osten og bag ved 220 grader i cirka 15 minutter, til det er gyldent og sprødt på toppen.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments