Nem og sprød pizza med pesto, gedeost og soltørrede tomater

7. februar 2018

pizza med pesto, gedeost og soltørrede tomater

Pizza med pesto, gedeost og soltørrede tomater. Så er der sørme nem og sprød og lækker pizza på menuen i dag. Pizza går man aldrig galt i byen med, hvis du spørger mig. Dejen her er grov og nem at røre sammen, skal hæve en time og så er den klar til at blive toppet med yndlingstopping, eller hvad køleskabet nu byder på. Og så skal den bare bages sprød i ovnen. Du behøver ikke at bruge hele din aften i køkkenet, og hele hytten vil selv kunne designe deres egen pizza. Jeg har lavet dem som mini pizzaer – perfekt til madpakke og fryser, men du vil også sagtens kunne lave 2 større pizzaer.

Udover en opskrift på en nem, hurtig og grov pizzadej, vil jeg gerne give mit bud på en simpel topping-kombi. En pizza med pesto, gedeost og soltørrede tomater. En simpel løsning for mig, når jeg skal lave pizza. Smør den med pesto, top med gedeost, soltørrede tomater og friske krydderurter. Her vil jeg sagtens kunne tilføje tyndtskårne kartofler, bløde løg og chorizo. Og hvidløgsolie (VIGTIGT. Seriøst hvis du ikke har prøvet det, så skal du i gang med det samme). Men i dag vil jeg gerne holde det simpelt, så opskriften kan bruges som basis. Pizzaen er forresten lavet sammen med min søde veninde Maria. Vi brugte en formiddag i køkkenet og fik lavet flere ting til jer som blandt andet disse citronvafler med birkes 🙂

Læs også: Hvid pizza med kartofler, løg og ost / Sprød pizza med pesto, kartofler, løg og gedeost / Blomkålspizza med sprød serrano, pesto og oliven

pizza med pesto, gedeost og soltørrede tomater
pizza med pesto, gedeost og soltørrede tomater

Pizza med pesto, gedeost og soltørrede tomater (6-8 små eller 2 store)

 • Pizzadej: 15 g gær
 • 1 spsk olivenolie
 • 2,5 dl lunkent vand
 • 1 spsk groft salt eller 1 tsk fint
 • 200 g ølandshvedemel
 • 200 g hvedemel eller hvid hvede
 • Topping: 1 lille glas pesto
 • 20 soltørrede tomater i olie
 • 1 gedeost-rulle
 • frisk timian, rosmarin eller lignende
 • flagesalt og peber

Så nemt er det: Start med at lave pizzadejen ved at røre gær ud i vandet. Rør olie, salt og ølandhvedemel i. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt det hele i 5 minutters tid. Gerne i en røremaskine – jeg bruger denne (affiliate link), der er super god til prisen. Lad pizzadejen hæve lunt under et klæde i en time.

Del enten dejen i 2 stykker for store pizzaer eller 6-8 for minipizza. Rul dem tyndt ud på et meldrysset bord og kom dem derefter over på bageplader med bagepapir. Hak soltørrede tomater groft og skær gederullen i tynde skiver. Smør pizzaerne med en tyndt lag pesto og top med soltørrede tomater, gedeost og frisk krydderurter. Drys med flagesalt og friskkværnet peber og bag dem ved 200 grader over-undervarme i cirka 15-20 minutter. Du kan også bruge et bagestål (affiliate link), og det vil gå lidt hurtigere. Hold øje med dem – bagetiden afhænger af tykkelsen på din dej.

  Svar