Rå blomkålssalat med avocadocreme og langtidsbagte tomater

6. juni 2017

Rå blomkålssalat med avocado, persille og langtidsbagte tomaterDa jeg var på besøg hos mine forældre og søster for et par uger siden, lavede vi lidt forskelligt mad. Jeg bestiller ofte frikadeller (gerne af den græske eller kyllinge-slags), fordi jeg 1 ikke får det så tit herhjemme, og 2 så er mors frikadeller bare bedst. Og til disse famøse frikadeller skulle vi have en salat, og det blev denne blomkålssalat i en kombi af køleskabets indhold og min mors og mine input slået sammen.

Salaten består af små, rå blomkålsbuketter vendt med en avocadocreme rørt med persille + citron og langtidsbagte tomater. Sidstnævnte er bare en af mine yndlings i salater, da de har masser af smag og saftighed, og så passer de super godt til det ellers lidt smagsneutrale blomkål. Server gerne salaten til kød, grill eller fisk – du kan også komme lidt kulhydrat i form af pasta, kikærter eller måske kylling i, og så har du en oplagt frokost/madpakke.

Læs også: Ovnristet karry-blomkål og kikærter / Smørstegt blomkål med granatæble og saltede mandler / Ærtepesto pasta med langtidsbagte tomater

Rå blomkålssalat med avocado, persille og langtidsbagte tomater Rå blomkålssalat med avocado, persille og langtidsbagte tomater

Blomkålssalat med avocadocreme og langtidsbagte tomater (tilbehør til 3-4 personer)

  • 2 håndfulde cherrytomater
  • 1 mellemstørrelse blomkål
  • 1 avocado
  • 1 håndfuld frisk persille
  • saften fra 1/2 citron
  • olivenolie
  • salt, sukker og peber

 

Så nemt er det: Start med at halvere tomater og vende dem med 1 spsk olivenolie og et drys salt, sukker og peber. Placer dem med den runde side nedad på en bageplade med og bag den ved 170 grader i cirka 30 minutter. Lad dem afkøle i 5 minutter.

Skær de grønne blade fra blomkålet og bræk det i bittesmå buketter. Halver avocadoen, fjern stenen, skrab kødet ud og mos det med en gaffel sammen med citronsaft, salt og peber. Hak persille fint og rør det i også. Vend de små blomkålsbuketter med avocadocreme og langtidsbagte tomater og server.

    Svar