Mint rocky road med panda skum, kiks og ristede mandler

30. maj 2017

Mint rocky road med mandler, skum og kikssponsoreretkatjes
Det er kun tirsdag en gang om ugen. Derfor deler jeg i dag en opskrift på noget af mit yndlings slik. Når jeg skal lave noget lækkert til kaffen, gæsterne eller lignende, og det helst skal være nemt og hurtigt, så bliver det næsten altid rocky road. Og da jeg blev kontaktet af Katjes for et par uger siden, om jeg havde lyst til et samarbejde med dem omkring deres veggie-kampagne med formålet om at sætte vegetarisk slik og danskernes slikvaner på dagsordenen, tænkte jeg med det samme på rocky road.

Jeg fortalte faktisk flere af mine veninder om rocky road den anden dag, og der var ingen af dem, der vidste, hvad det var. Det forstod jeg slet ikke. Så for en sikkerheds skyld, hvis I også skulle side og ligne et stort spørgsmålstegn, kan jeg fortælle, at det er noget så simpelt som slik, knas, nødder eller lignende vendt med smeltet chokolade, stivnet i køleskabet og skåret ud som små fyldte chokolade-bidder. Så simpelt men mega lækkert.

Mint rocky road med mandler, skum og kiks Mint rocky road med mandler, skum og kiks

“Hellere en gris i vindueskarmen end en gris i posen”

Vidste du godt, at meget normalt slik indeholder gelatine fra dyr – eksempelvis lakrids og vingummier? Det er et bindemiddel i slik, der giver konsistens og tyggefornemmelse og er lavet af knogler og hud fra blandt andet grise. Jeg vil gerne slå fast, at det faktisk ikke er noget, jeg tænker over i hverdagen, og at informationen heller ikke kommer til at stoppe mig fra at spise slik. Men jeg synes, at det er mærkeligt, at der er gris i slik. Det er lige så underligt at finde en gris liggende i køkken-vindueskarmen (apropos den flotte gris på ovenstående billede), som at finde den i en slikpose. Jeg synes, at det er virkelig fedt, at Katjes har fundet en måde at lave slik på uden gelatine. Derudover er deres slik også er uden kunstige smags- og farvestoffer og kun med naturlige farver og aromaer.

Jeg har i dag brugt de bløde skumbamser med lakridsører og vingumminæser i en mørk mint rocky road med kiks og ristede mandler. Lakrids sammen med skum, sprøde og ristede nødder, krummende kiks og mørk mint chokolade passer enormt godt sammen. Rocky road kan dog laves i utallige variationer – jeg overvejede blandt andet en hvid version med salte fisk, tørrede tranebær og ristede mandler. Eller en mælkechokolade-version med tappsy skum, karameller og ristede hasselnødder.

Vil du vinde en kurv med Katjes slik og din egen grisebamse? Så skal du bare dele et billede på Instagram, hvor du placerer en gris – digitalt (fx en grise-emoji 🐷 ) eller fysisk – og bruge hastagget #veggiejesjesjes og @annabartels. Jeg finder en vinder den 11. juni!

Mint rocky road med mandler, skum og kiks Mint rocky road med mandler, skum og kiks

Mint rocky road med skum, kiks og ristede mandler (ca 20 bidder)

 • 200 g mørk (mint) chokolade
 • 1 stor håndfuld mandler
 • 10 Tappsy Katjes panda skum
 • 6 kiks (fx digestive)

 

Så nemt er det: Start med at riste mandlerne i ovnen ved 150 grader i 10 minutter. Lad dem køle af. Hak chokoladen og smelt det over vandbad. Lad det afkøle i 5 minutter. Knæk kiksene i grove stykker og skær skumbamserne i 4 stykker hver. Kom mandler, kiks og skum i en lille beholder foret med bagepapir og hæld den smeltede chokolade over. Lad det stivne på køl i minimum et par timer og skær det så ud i små bidder. Du kan sagtens lave det et par dage i forvejen.

 • Reply
  katrine
  30. maj 2017 at 14:10

  Mmmm det ser lækkert ud – det skal helt klart prøves

  • Reply
   Anna Bartels
   30. maj 2017 at 14:46

   Tusind tak Katrine! Håber du kaster dig ud i det 🙂

 • Reply
  Rasmus
  30. maj 2017 at 14:38

  Det skal da næsten prøves. Selv er jeg lidt til falds for de skumbamser 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   30. maj 2017 at 14:44

   Haha samme her! De er sådan lidt nostalgiske, ik?
   God dag Rasmus – håber du får lavet lidt rocky road så 😉

Svar