Grove pirogger med krydret karry-kål og gulerødder

18. april 2017

Pirogger med karry, kål og gulerødderSå er påskeferien ovre, og det betyder tilbage til arbejde, skole eller studiet for mit vedkommende. Jeg har det dog sådan, at en af de ting, der kan få mig nemmere gennem en lang dag, er at kunne se frem til en god madpakke til frokost. Kender du det? Jeg lavede en stor portion af disse fyldte pirogger, og så var der lækker madpakke til mig og min roomie i flere dage.

Dejen til disse pirogger er lavet med en smule fuldkornsmel, så de bliver grovere og mætter længere. Indeni er de fyldt med groftrevne gulerødder, løg og fintsnittet kål stegt med en masse karry og spidskommen, der giver et lækkert, krydret og saftigt fyld. Du kan selvfølgelig også fylde piroggerne med fx kødsovs, chili con carne eller andre rester fra køleskabet. Jeg kan anbefale at lave en stor portion, så du kan fylde fryseren og tage en pirog op til madpakken, når det skal gå hurtigt.

Mere madpakke-inspiration: Grove pølsehorn / Ovnbagte samosa med søde kartofler og ærter / Pestosnegle med ost / Ristet rugbrødssandwich

Pirogger med karry, kål og gulerødder Pirogger med karry, kål og gulerødder

Grove pirogger med krydret karry-kål og gulerødder (8 stk)

 • Dej: 2 dl lunkent vand
 • 15 g gær
 • 1 tsk salt
 • 1 spsk olivenolie
 • ca 5,5 dl mel (jeg brugte 1,5 dl fuldkornsmel og resten hvedemel)
 • Fyld: 1 spsk olivenolie
 • 1 stor spsk karry, gerne madras
 • 1/2 spsk stødt spidskommen
 • 1 stort løg
 • 2 store gulerødder
 • 1/2 lille hvidkål, ca 500 g
 • salt, chiliflager og citronsaft
 • 1 æg til pensling

 

Så nemt er det: Start med at lave dejen ved at opløse gær i lunkent vand. Rør derefter salt og olivenolie i og ælt melet i lidt ad gangen. Ælt dejen et par minutter, til den er smidig og fin. Dæk skålen med låg eller viskestykke og lad den hæve et lunt sted i en time.

Lav imens fyldet. Skræl løg og skær det i fine strimler. Skræl gulerødder, riv dem fint og skær kål fint. Kom olivenolie på en stor, varm pande sammen med karry og spidskommen og lad det riste et minuts tid. Kom løg på panden og lad det stege et par minutter ved middelvarme. Kom kål, gulerødder, et pænt skvis citronsaft, et drys chiliflager efter smag og et pænt drys salt på panden. Lad det hele stege, til kålen falder sammen og bliver blødt.

Ælt dejen igennem efter hævning, del den i 8 lige store stykker og rul hvert stykke meget tyndt ud til en cirkel. Lav én ad gangen. Kom cirka 2 store spsk fyld på den ene halvcirkel, pensl kanten med pisket æg og fold den anden halvdel indover. Klem kanterne godt sammen med en gaffel, kom dem på en bageplade med bagepapir og pensl med æg på toppen. Bag piroggerne ved 200 grader varmluft i cirka 15 minutter.

 • Reply
  Rebecca
  5. april 2018 at 20:57

  Så lækre!! Seriøst guld værd i madpakken, og mætter vildt godt! Og dejen er super nem at arbejde med fordi den er så elastisk! Det var virkelig en optimal måde at få brugt det kæmpe hvidkål i mit køleskab der bare aldrig blev mindre (hvidkål er seriøst uendelige). Har fyldt fryseren!

  • Reply
   Anna Bartels
   5. april 2018 at 21:05

   YES hvor er det fedt Rebecca! Det er jeg bare så glad for at høre.
   Og ja – sådan et hvidkål kan være svært at komme igennem. Men billigt mad må man sige 😉
   Kæmpe tak for din tilbagemelding! Bare det var min fryser, der var fyldt med dem…

Svar