Tykke havregrynscookies med dulcey chokolade og havsalt

24. marts 2017

Havregrynscookies med chokolade og havsaltHavregrynscookies med hvid chokolade og havsalt. Er I klar til weekenden? Jeg er max klar! Jeg skal nemlig en tur hjem og tilbringe den sammen med min søde familie. Udover at hygge os sammen, skal vi spise en masse god mad. Mors mad, uhm. Og vi skal bage. Jeg har indviet min søster i min nye ide til et lidt anderledes twist på de traditionelle kanelsnegle. Det skal jeg selvfølgelig nok også indvie jer i, hvis det bliver vellykket 😉

Men har du styr på weekendens bageprojekt? Ellers kommer der et bud her. Jeg er blevet lidt inspireret af Valdemarsro og har haft den største lyst til havregrynscookies. Sådan nogle rigtig tykke nogle. Sprøde i kanten og chewy i midten. Fyldt med store stykker chokolade – i dette tilfælde dulcey, også kaldet karamelliseret hvid chokolade, grofthakkede dadler og havsalt. Kombinationen af den søde, karamelliserede hvide chokolade i en havregrynscookie med flagesalt på toppen. Det er bare en vinder i min bog!

Læs også: Verdens bedste chocolate chip cookies / Peanutbutter cookies med choko / Macaroons med citron og hvid chokolade Havregrynscookies med chokolade og havsaltHavregrynscookies med chokolade og havsalt

Havregrynscookies med dulcey chokolade og havsalt (8-10 stk)

 • 2,5 dl havregryn, gerne grovvalsede
 • 1,5 dl fuldkornsmel
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 1 nip fint salt
 • 50 g blødt smør
 • 3/4 dl rørsukker
 • 1 medium æg
 • 1 spsk mælk
 • 1 lille håndfuld hakkede dadler, ca 30 g
 • 50 g dulcey chokolade (alternativt hvid chokolade)
 • flagesalt

 

Så nemt er det: Start med at røre havregryn, mel, bagepulver, et nip salt og vanilje sammen i en skål. Brug en ske til at røre det bløde smør og sukker godt sammen i en anden skål. Rør ægget heri. Hak chokoladen groft og kom det ned til havregrynsblandingen sammen med dadlerne. Tilsæt æggeblandingen og kom mælk i, hvis dejen lige mangler det sidste for at blive samlet. Rør det godt sammen med en ske.

Form 8-10 tykke cookies og placer dem på en bageplade med bagepapir. De flyder nærmest ikke ud, så du kan forme dem, som du vil. Drys med en smule flagesalt på toppen af hver cookie og bag dem ved 175 grader varmluft i cirka 10-12 minutter. Lad dem afkøle en smule på bagepladen og sæt dem derefter over på en rist for at afkøle helt. Opbevar dem i en lufttæt boks.

Tip: Cookies’ne er klart bedst på dagen, da de godt kan miste deres sprødhed natten over. De smager nu stadig dejligt og bevarer den chewy konsistens i midten dagene efter.

 

  Svar