Karameller med honning og ingefær

27. januar 2017

Karameller med honning og ingefærKarameller med honning og ingefær. Søde, bløde og let seje karameller med en varm eftersmag og en smule kradsen i halsen af frisk ingefær. Det er altså bare godt og perfekt som både hjemmelavet slik til dig selv, resten af huset eller som spiselig gave. Jeg lavede fx en ordentlig portion af disse karameller og denne krydrede panforte i julegave til hele familien i år. De blev pakket pænt ind og lagt under juletræet klar til hyggen i juledagene.

Selvom karamellerne dog er lavet til jul, så kan de altså sagtens spises det meste af året, hvis du spørger mig. Især her i de koldere måneder. De er lavet uden sukker termometer og er derfor ret nemme at gå til. Du skal bare lave en karamelprøve, som jeg har forklaret nedenunder, og så kan du selv bestemme, hvor hårde de skal være. Du kan også selv justere ingefær-smagen, men jeg kan nu godt lide, at det smager igennem og giver en let kradsen i halsen – det passer nemlig så godt til den søde honningsmag og den nærmest konstante vintersnue.

Læs også: Chokoladekarameller med ristede mandler og havsalt / Mørk rocky road med dumle og ristede mandler

Karameller med honning og ingefær

Karameller med honning og ingefær (50-60 stk)

 • 200 g sukker
 • 150 g honning
 • 1 dl piskefløde
 • 2 spsk friskrevet ingefær (lidt mere hvis du er vild med ingefær)
 • evt flormelis

Så nemt er det: Start med at bringe sukker, honning og piskefløde i kog i en gryde og derefter koge det ved middelvarme – rør ofte så det ikke brænder på, og lad massen koge let hele tiden. Det varierer lidt fra gang til gang, hvor meget karamelmassen skal koge, men du kan tjekke konsistensen med en karamelprøve: Dyp en teske i iskoldt vand, dyp den så i karamelmassen og derefter tilbage i det iskolde vand i 5-10 sekunder. På denne måde kan du tjekke, hvordan karamellen bliver, når den stivner. Jeg plejer at lave karamelprøven efter cirka 10 minutters tid og et par gange, til den har den ønskede konsistens. Karamelmassen bliver gylden og tykner hen ad vejen.

Når karamellen er, som du vil have den, tager du gryden af varmen og rører fintrevet ingefær i. Kom karamelmassen i en lille form, foret med bagepapir smurt med meget lidt olie. Pas på da det er meget varmt! Lad karamellen køle lidt af og klip den så ud til små karameller. Rul dem evt i flormelis, så de ikke klistrer sammen, pak dem ind i små stykker bagepapir og opbevar dem på køl.

 • Reply
  venterpaavin
  27. januar 2017 at 13:12

  Ej, hvor fint – sød og hyggelig værtindegave (:

  • Reply
   Anna Bartels
   27. januar 2017 at 14:33

   Tak søde du!
   Jeg tænker, at de fleste ville blive glad for sådan nogle små bidder 😉

 • Reply
  Johanne
  18. november 2018 at 22:00

  Dem skal min mormor og farmor da have i julegave :-). Hvor længe kan de holde sig i køleskabet?

  • Reply
   Anna Bartels
   19. november 2018 at 9:53

   Ej hvor dejligt Johanne! De kan sagtens holde sig et par uger 🙂
   Jeg håber, at de bliver glade for det ♡

 • Reply
  Nicoline
  31. august 2020 at 12:30

  Hej
  Jeg synes ikke det er helt til at finde ud af hvornår i ingefæren skal i?
  Hvornår kommer du den i?

  Hilsen Nicoline

  • Reply
   Anna Bartels
   31. august 2020 at 16:11

   Kære Nicoline,
   Det kan jeg da godt se – den er helt misset. Jeg har rettet i opskriften nu, så der kan du finde svaret.
   Det skal nemlig i, når karamellen er færdig og gryden tages af varmen.
   Kh Anna

Svar