Sprøde biscotti med appelsin, mandler og hvid chokolade

18. december 2016

Biscotti med appelsin, mandler og hvid chokoladeHar du allerede bagt julens småkager, eller har du måske plads til mere og mangler inspiration? Så kig lige med her. I min familie er de ellevilde med sprøde biscotti, hvilket jeg virkelig godt kan forstå. Det er nemlig ultra sprøde italienske aflange småkager (også kaldet cantuccini) fyldt med forskellige lækre sager, og jeg har lavet dem en del gange som spiselig julegave eller værtindegave. De vil dog også være perfekte til juledagene eller hvilket som helt anden eftermiddag – gerne med en kop kaffe eller the.

Hvis du ikke har smagt eller kastet dig over biscotti før, så kan du rolig gå i gang. Dejen er nem at smække sammen, du kan give dem dit eget præg og jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke var fan. De er som sagt virkelig sprøde (nogle vælger at dyppe dem i kaffen), og så bliver de bagt af 2 gange for at få den velkendte form og hårdhed. Jeg har valgt at fylde mine med ristede, smuttede mandler, grofthakket hvid chokolade og appelsinskal, som virkelig er en god kombination. Jeg har taget udgangspunkt i en af mine tidligere opskrifter på biscotti og fået inspiration til kombinationen af fyldet fra Valdemarsro. Du kan også sagtens bruge andre nødder, chokolade eller krydderier, for kun fantasien sætter grænser.

Jeg håber, at I alle får en rigtig dejlig jul! Jeg vender tilbage på den anden side, formentlig godt mættet af and, sovs, rødkålssalat og ris a la mande, hygge, julemusik, familiesamvær og gaver ♡

Læs også: Biscotti med cashewnødder, vanilje og citron

Biscotti med appelsin, mandler og hvid chokolade

Sprøde biscotti med appelsin, mandler og hvid chokolade (cirka 30 stk)

 • 100 g mandler
 • 4 dl hvedemel
 • 2 dl rørsukker
 • skal fra 1 øko appelsin
 • et drys salt
 • 1/3 tsk bagepulver
 • 1 vaniljestang eller 1/2 tsk vaniljepulver
 • 2 æg
 • 50 g hvid chokolade, grofthakket

 

Så nemt et det: Start med at overhælde mandlerne med kogende vand, lade dem trække i 10 minutter og derefter smutte skallen af. Rist dem i ovnen ved 180 grader i 5 minutter og lad dem køle af. Bland hvedemel, sukker, fintrevet appelsinskal, hele mandler, grofthakket hvid chokolade, bagepulver, salt og vanilje i en skål. Lav en fordybning i midten, kom æg i og ælt, til dejen netop hænger sammen. Tilsæt evt lidt appelsinsaft hvis dejen virker for tør.

Del dejen i 2, rul hver halvdel til en tyk pølse på 3-4 cm tykkelse. Placer dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt flade (ca 2 cm højde). Bag dem ved 175 grader i 25 minutter. Tag bagepladen ud, skær stængerne i 2 cm skiver på skrå, så du får cirka 30 stk. Fordel dem på bagepladen og bag videre ved 120 grader i 30-40 minutter. Sluk for ovnen og lad dem stå på eftervarmen, så de kan tørre helt og blive sprøde. Afkøl og opbevar de sprøde biscotti i en lufttæt boks.

 • Reply
  Line
  19. december 2016 at 0:12

  Synes de ligner meget dem som bloggeren bag valdemarsro har lavet?

  • Reply
   Anna Bartels
   19. december 2016 at 9:10

   Hej Line.
   Ja, som jeg har skrevet ovenover, så har jeg taget udgangspunkt i en af mine gamle opskrifter på biscotti på bloggen og fået inspiration fra Valdemarso til kombinationen af chokolade og appelsin 🙂

Svar